Onderzoek TU Delft, TNO en Duivens bedrijf Solar Energy Booster

110 Views

Solar Energy Booster in Lengel heeft de handen ineengeslagen met de TU Delft en onderzoeksorganisatie TNO. Er worden onderzoeksprojecten in gang gezet met als doel de warmtepomptechniek verder te verbeteren (TNO) en de brandveiligheid aan te pakken (TU Delft).

In een onderzoek met TU Delft wil Solar Energy Booster aantonen dat haar Solar Booster Paneel de brandveiligheid bevordert. “De laatste tijd ontstaan er regelmatig branden met pv installaties door het oververhit raken van het pv paneel”, vertelt Jan Putman van Solar Energy Booster. “Wij zijn van mening dat ons speciale boosterpaneel het risico op oververhitting beperkt. Onze panelen geleiden de warmte rechtstreeks naar het buffervat in combinatie met een warmtepomp om meteen het huis te verwarmen of voor heet water. Het paneel krijgt dus amper de kans om oververhit te raken.”

Het Solar Booster Paneel is een thermische plaat die achter het pv-paneel wordt geplaatst. Het levert volgens Putman niet alleen een stuk veiligheid op, maar ook een hogere opbrengst. Opvallend is dat dit innovatieve paneel steeds vaker wordt toegepast bij laagtemperatuurwarmtenetten.

Solar Energy Booster richt zich ook op een tweede onderzoeksproject. Samen met TNO wordt bekeken hoe warmtepomptechnieken verder kunnen worden verbeterd en ontwikkeld. Ondertussen is Solar Energy Booster zelf ook bezig met de ontwikkeling van een compleet pvt paneel met een vermogen van maar liefst 360 kWu, dat net zo veel kost als een gewoon pv paneel.

FOTO: 
Het Solar Booster Paneel het middelpunt van onderzoek.

Bron: Magazine DUS, ondernemersvereniging Lindus

 

 

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!