woensdag, december 6, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurOntdek de geschiedenis in de app ‘Bakens van Zevenaar’

Ontdek de geschiedenis in de app ‘Bakens van Zevenaar’

Landgoed Huis Sevenaer en Kunstwerk! Liemers Museum hebben de handen in één geslagen om de geschiedenis van het landgoed en de burcht aan het Masiusplein te Zevenaar te vertellen. In de app ‘Bakens van Zevenaar’ kunnen kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van hun (groot)ouders een interactieve zoektocht door Zevenaar in de middeleeuwen maken. Vanaf vrijdag 2 april a.s. is de app gratis te downloaden en gaan de spelers op zoek naar een geheime code door verschillende opdrachten uit te voeren.

 

Geschiedenis Zevenaar

Hoe zag Zevenaar er in de late Middeleeuwen uit? Het is het jaar 1414. Dirk Smullinck heeft toestemming gekregen van de hertog van Kleef voor het bouwen van een nieuwe woning. Er is echter een probleem… De boze ridder Godevaart en zijn addergebroed verblijven in de Burcht en hebben deze afgesloten met een geheime code die ze weigeren weg te halen! Dirk kan de burcht niet zomaar terugpakken, omdat hij de geheime code niet weet. Er is maar een oplossing… Heer Dirk daagt de spelers uit om de code van Godevaart te kraken. Ontdek in de app waar de oude grenzen van de imposante burcht met zijn gigantische muren stonden en verdien voor eeuwig een plaats in het huis van Dirk.

 

App

De app ‘Bakens van Zevenaar’ kenmerkt zich door hightech animaties, interactieve spelelementen en andere bijzonderheden waar ze destijds nog nooit van gehoord hadden. Door de technische mogelijkheden van vandaag kan de geschiedenis opnieuw tot leven worden gebracht.

 

Op woensdag 24 maart jl. heeft de kinderburgemeester uit Zevenaar, Jasmijn, samen met haar vriendin Isabella de code van de ridder Godevaart gekraakt. Zij gingen op pad om de geschiedenis van Zevenaar te ontdekken. Het was een zeer geslaagde middag volgens Jasmijn: ‘Ik vond het heel leuk om te doen, maar soms wel een beetje lastig.” Isabella stemt in en vertelde enthousiast dat ze het heel leuk vond om langs alle gebouwen te gaan. Ze hebben namelijk een kijkje genomen op het Landgoed Huis Sevenaer en waren onder de indruk van het prachtige kasteel.

 

De app is vanaf vrijdag 2 april a.s. tijdelijk gratis beschikbaar via de appstore op Android en iOS devices. Nadat de spelers de app hebben gedownload via de smartphone, begint de tocht vanaf de Turmac Cultuurfabriek aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. Tijdens het spelen voeren zij verschillende opdrachten uit om de geheime code te kraken om de burcht te veroveren.

 

‘Bakens van Zevenaar’ is mede mogelijk vanuit Cultuur- en Erfgoedpact ‘Leven in de Liemers’.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties