zaterdag, december 9, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenOogsten en Genieten op het landgoed Huis Sevenaer

Oogsten en Genieten op het landgoed Huis Sevenaer

Zondag 17 oktober organiseert Landgoed Huis Sevenaer aan het einde van het groeiseizoen haar Open Moestuindag. Het thema dit jaar is “Oogsten en Genieten”. In de historische moestuin Deelhoven krijgen bezoekers producten te proeven die het landgoed op biologische wijze teelt. Proeven, ruiken kijken én ervan genieten.

Kortom: de Open Moestuindag wordt een belevenis! Om te proeven worden ter plaatse gerechtjes klaargemaakt en uitgedeeld. Zo krijgt de bezoeker verrassende combinaties voorgeschoteld. Recepten daarvan zijn beschikbaar. Een flinke kop biologische courgettesoep met een stevig stuk oerbrood is te koop voor de grote trek. In de moestuin zijn sfeervolle zitjes gecreëerd om ervan te genieten. Het gaat niet alleen om smaak en proeven, maar ook om de kleur, geur en vorm van de verschillende gewassen. De moestuinbaas houdt op diverse momenten een “moestuinpraatje”. Op boeiende wijze vertelt ze hoe op het landgoed in samenwerking met de natuur de gewassen worden geteeld.

Volgens de werkwijze die door de laatste eigenaar/bewoner van het landgoed Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer is ontwikkeld. Hij was daarmee in Nederland pionier op het gebied van biologische teelt. Vrijwilligers van het landgoed heten u welkom, (blind) proeven, gewicht raden van een pompoen en zijn de landgoedproducten te koop in de groentekraam. Na de Open Moestuindag verhuist de wekelijkse verkoop gedurende de winterperiode weer van Deelhoven naar het koetshuis midden op het landgoed. Restaurant Eet-Lokaal, gevestigd in het voormalige “Polderhuis”, één van de rijksmonumenten van het landgoed, serveert op 17 oktober een speciaal 3-gangen Huis Sevenaer menu, dat zoveel mogelijk uit producten van het landgoed is samengesteld. Een aanrader om de belevenissen van de dag mee af te sluiten. De Open Moestuindag “Oogsten en Genieten” is een beleving voor zowel jongeren als volwassenen. De poort van moestuin Deelhoven staat op 17 oktober open van 11.00-16.00 uur. U vindt de moestuin in het centrum van Zevenaar, achter de Andreaskerk naast Markt 33. Wilt u meer weten over Landgoed Huis Sevenaer, bekijk dan de website www.huissevenaer.nl, met diverse informatieve filmpjes of volg ons op Facebook en Instagram. Voor kinderen is ook de spannende app “Bakens Zevenaar” te downloaden, waarmee u door de middeleeuwse geschiedenis van Zevenaar wandelt en dus ook de geschiedenis van het Landgoed tot leven komt. De Open Moestuindag is tevens onderdeel van het programma “Oogst-Tour”. In samenwerking met collega-tuinders, De Horsterhof in Duiven en Stadsboerin in Doetinchem, gaat de tour in de eerste drie weekenden van oktober langs deze lokale bedrijven. Landgoed Huis Sevenaer sluit de tour af met een zelfoogstdag op zaterdag 16 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur op de tuinderij van het landgoed gelegen aan de Babberichseweg en op zondag 17 oktober met de Open Moestuindag “Oogsten en Genieten”.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties