Op de Liemerse Beursvloer is geld taboe

112 Views

Op 21 november 2016 wordt tijdens de eerste ‘Beursvloer de Liemers’ gehandeld in maatschappelijke betrokkenheid. In het Liemers College, locatie Landeweer, ontmoeten maatschappelijke organisaties en bedrijven die ‘iets’ voor de maatschappij willen doen elkaar. Wat de één overheeft kan voor de ander van onschatbare waarde zijn. De beursvloer is een initiatief van de Liemerse Uitdaging.

Op Beursvloer de Liemers gaat het uitsluitend om vraag en aanbod in natura. Vrijwilligers- of maatschappelijke organisaties vragen de aanwezige bedrijven dus niet om geld maar om kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Of gewoon om handen om een klus te klaren. Het doel is om in anderhalf uur tijd (van 16.30 uur – 18.00 uur) zoveel mogelijk afspraken, ‘matches’, te maken. Die matches worden ter plekke bekrachtigd door een notaris. Deelnemers moeten zich voor de Beursvloer aanmelden via de website http://liemerseuitdaging.nl/activiteiten/beursvloer/

Wensen en tegenprestaties
De deelnemende maatschappelijke organisaties doen ook iets terug voor de bedrijven die hen helpen. Zo ontstaat een win-win situatie. De stichting Dickens in de Liemers biedt bijvoorbeeld een high tea voor 25 personen in Dickens’ stijl aan, aan het bedrijf dat een ruimte beschikbaar stelt voor hun kledingteam.
De werkgroep van Beursvloer de Liemers heeft inmiddels al veel uiteenlopende wensen ontvangen: van helpende handen voor de Nutstuinen, matrassen voor vluchtelingen, expertise delen voor uitdagende projecten voor hoogbegaafde leerlingen tot een maatje voor werkervaringsplekken.

Ook over de tegenprestaties is goed nagedacht: een filmvoorstelling voor het personeel, zaalruimte voor bijzondere bijeenkomsten, gratis koffie, naamsvermelding op sociale media. Het belooft een dynamische Beursvloer te worden!

Bedrijven kunnen zich nog aanmelden
Wilt u als bedrijf meedoen op 21 november en zo invulling geven aan uw maatschappelijke betrokkenheid? Meld u dan voor 14 november aan via de website http://liemerseuitdaging.nl/activiteiten/beursvloer/

Of bel Sylvia Verhaar: 06 54 61 19 00. Deelname is gratis.

De eerste match
Wethouders van de Liemerse gemeenten verrichten op 21 november de officiële opening van Beursvloer de Liemers. Zij doen dat door een eerste match te maken. Na het luiden van de gong kan het handelen op de Beursvloer beginnen. Spreekstalmeester is Duco Scholtanus.

Foto: De Uitdaging

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!