Op weg naar Liemers Posbankloop 2021

64 Views

Een blije marsleider -Martien van Diek- van Liemers Posbank wandeltochten en Liemers Klumke, ondanks de coronabeperkingen.  De afgelopen maanden hadden zij de vraag voor hun liggen hoe ze verantwoord ons wandelevenement kunnen laten doorgaan in 2021. Er is veel overleg geweest door het bestuur, met ondersteuning van ons coördinatieteam, gemeente Duiven en de KWBN. Inmiddels zijn er in de voorbereiding op een coronaproof Liemers Posbankloop 2021 al een aantal veranderingen te melden.

Onze vertrouwde start- en finishlocatie Huis van Droo is helaas te klein om de wandelaars te ontvangen met voldoende bewegingsruimte en daarom is gekeken naar een beschikbaar alternatief. Hierbij zijn we uitgekomen op Theepaviljoen Horsterpark; een mooie en zeer ruime locatie.

Daarnaast voegen we een andere nieuwe locatie toe die een belangrijke rol gaat vervullen: voetbalvereniging DVV. In de nachtelijke uren zal daar de eerste grote rustpost zijn voor de 105 km wandelaars (een extra afstand om ons lustrum te vieren!) en ook het ontbijt vroeg in de ochtend voor de 80 en 105 km wandelaars zal daar klaar staan.

Door gebruik te maken van deze twee nieuwe locaties die dicht bij elkaar liggen, kunnen we gedoseerd de wandelaars toelaten tot de wandelroutes. Hiervoor gaan we in 2021 ook voor het eerst met 15 startsloten van 30 minuten werken, met een ondergrens van 25 wandelaars per startslot. Zo zorgen we voor een goede spreiding op de routes en weten we dat het met minimaal 375 wandelaars ook de moeite waard is om op 26 juni van start te gaan. De inschrijving gaat komend jaar twee maanden later open; op 1 maart.

Qua routes en rustposten zullen er ook een aantal wijzigingen volgen. De grootste aanpassing is dat we een keertje andersom de Veluwezoom opnemen in de routes. De voorzieningen en mogelijkheden op de rustposten gaan we de komende weken duidelijk in kaart brengen. Iedere rustpost gaan we daar individueel over benaderen. Voor ons is hierbij een belangrijk punt dat we proberen om het aantal contactmomenten te verminderen.

Een leuk nieuwtje komend jaar is dat we in samenwerking met KWBN een wandelapp introduceren die is gericht op onze tocht. In deze app is informatie over de tocht en de route beschikbaar (o.a. een beschrijving in GPX en PDF), zodat wandelaars met een smartphone dit eenvoudig kunnen raadplegen.

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!