Op zoek naar de grindduinen

13 Views

Op zondag 29 mei gaan de gidsen van regiowerkgroep De Liemers van het IVN-Oude IJsselstreek op zoek naar de grindduinen bij Spijk. Zij zullen om 09.00 uur starten vanaf de Gerardus Majellakerk, Kerkstraat 32 te Spijk en nodigen iedereen uit mee te gaan.

 De deskundige gidsen van het IVN nemen de deelnemers mee op avontuur langs (en over) de bodem van de rivier naar de plek waar de Rijn ons land binnenkomt, letterlijk. De tocht gaat door een van de grootste uiterwaarden van Duitsland. Er zijn zand- en grindduinen, ooibossen en veel watervogels. Ook zijn er restanten van de verdwenen spoorlijn van Kleve naar Arnhem te vinden. Voor deze tocht zijn stevige wandelschoenen aanbevolen. Helaas is deze tocht niet geschikt voor personen die slecht ter been zijn.

Let op: bij hoog water gaat de tocht niet door. Voor informatie hierover en aanmelden voor deze wandeling, kijk op onze website.

Aan deelname van deze excursie zijn geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt door IVN – De Liemers op prijs gesteld. Aanmelden via de website www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek/activiteiten/op-zoek-naar-de-grindduinen-1 is zeer gewenst.

Voor meer informatie: Eef Seegers, tel. 06-15537934.

Foto bij dit bericht is van fotograaf Luci Seegers-Hageman

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!