Open Club De Nevelhorst organiseert Zomerspelen in Didam

15 Views

Ook in de zomer van 2022 is er weer genoeg te doen voor jong en oud in Didam. Open Club De Nevelhorst organiseert ook in 2022 weer de Open Club Zomerspelen in samenwerking met diverse sportverenigingen, met welzijns- en cultuurorganisatie Welcom, en de gemeente Montferland.

Tussen 23 juli en 1 september 2022 zijn er voor alle leeftijden uitdagende activiteiten te doen in de gemeente Montferland. Op verschillende locaties in Didam – waaronder de accommodaties van voetbalclub DVC’26, tennisvereniging TVDidam, en het plein bij het oude gemeentehuis – worden tal van sportactiviteiten georganiseerd.

Urban Sportmiddag
De Urban Sportmiddag op zaterdag 23 juli staat in het teken van diverse urban sports. Zo kunnen kinderen van 7 t/m 14 jaar spelenderwijs kennismaken met sporten als basketbal (tijdens de Basketball Clinic), BMX’en (tijdens de BMX Clinic) en Skateboarden (tijdens de Skateboard Clinic). Naast deze clinics kunnen de kinderen ook deelnemen aan de Welcom-spelen die tegelijkertijd worden georganiseerd. Kortom, een afwisselend programma met voor iedereen wat wils.

Open Park De Nevelhorst
Om meer bewegen mogelijk te maken, opent Sportpark de Nevelhorst haar poorten. Tijdens alle basisschoolvakantieweken (van 26 juli t/m 31 augustus) zal de accommodatie bij DVC’26, inclusief het Skills Court, gedurende drie dagen in de week ’s middags geopend zijn. Dat geldt voor alle leeftijden, maar onder 6 jaar onder begeleiding van een volwassene. Op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag is iedereen welkom op Open Park De Nevelhorst om te sporten van 13.30 tot 16.30 uur.

Racketdagen
De racketdagen van tennisvereniging TVDidam en Open Club De Nevelhorst staan in het teken van racketsporten. Kinderen van 6 t/m 14 jaar kunnen op 27 juli en 31 augustus 2022 kennismaken met diverse racketsporten die in spel- en wedstrijdvorm aangeboden worden. Denk hierbij natuurlijk aan tennis en padel, maar ook aan badminton en meer.

Activiteiten voor senioren
Ook voor senioren worden er tijdens de zomer verschillende sport- en beweegactiviteiten georganiseerd, waarbij plezier maken met elkaar centraal staat: Walking voetbal (op maandag van 10 tot 12 uur), Racketsporten (op woensdag van 10 tot 12 uur), (op vrijdag van 10 tot 12 uur). Activiteiten die begeleid worden door deskundige trainers. Tijdens de zomerperiode is er een try-out, waarbij senioren die hun fitheid willen verbeteren gratis deze activiteiten kunnen uitproberen. Deelnemers kunnen zich op maandag om 9.30 uur melden bij DVC’26, op woensdag om 10 uur bij TVDidam en op vrijdag om 10 uur bij TVDidam.

Meer informatie
Alle activiteiten van de Open Club Zomerspelen zijn terug te vinden op de website van Open Club De Nevelhorst: www.openclubdenevelhorst.nl. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de pagina’s van de activiteiten zelf: https://openclubdenevelhorst.nl/activiteiten

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!