Openingsfestival HAL12 van 14 tot en met 25 april

285 Views

Schilder dinsdag 14 tot en met zaterdag 25 april aanstaande vast in de agenda, want dan vindt het Openingsfestival HAL12 plaats. In de afgelopen periode is HAL12, de voormalige productiehal van Turmac / BAT, omgebouwd tot een ‘podium voor samenwerking’. Inwoners van Zevenaar en de Liemers kunnen hier inmiddels al terecht bij verschillende culturele- en sociaal-maatschappelijke instellingen. Daarnaast is ook de publieksbalie van de gemeente Zevenaar in het pand gevestigd.

Tijd voor een feestje

Nu de verbouwing en de inrichting van het pand het einde nadert, is het de hoogste tijd om een feestje te vieren. Gedurende 12 dagen worden er een heleboel activiteiten en evenementen georganiseerd waarmee gevierd wordt dat Zevenaar er een unieke locatie bij heeft. Iedereen uit de gemeente en uit de rest van de Liemers is van harte welkom om HAL12 te bezoeken en te leren kennen.

Het programma wordt de komende weken bekend gemaakt. Culturele instellingen en initiatieven, artiesten en andere creatieve geesten uit Zevenaar en de Liemers krijgen daarbij een prominente rol. Voor heel veel doelgroepen is een speciale dag gereserveerd. Zo worden alle oud-medewerkers van Turmac en BAT uitgenodigd en zullen ook de jongste kunstenaars en cultuurliefhebbers zich niet vervelen. Natuurlijk krijgt de geschiedenis van dit bijzondere stukje erfgoed een speciale plek binnen alle activiteiten.

Samenwerking

Het Openingsfestival HAL12 wordt georganiseerd door alle organisaties en instellingen die HAL12 bewonen. Zij heten iedereen van harte welkom en bundelen hun krachten in de invulling van het programma. Dat is precies zoals het bij een ‘podium voor samenwerking’ hoort natuurlijk. SevenArt Producties verbindt alle initiatieven en draagt zorg voor de praktische zaken.

De Stichting Cultuur BAT maakt het Openingsfestival HAL12 mogelijk. In de loop van de jaren heeft zij allerlei grote en kleine en vooral vernieuwende evenementen gesponsord. Met de opening van HAL12 is de cirkel rond en wordt, ter herinnering aan de British American Tobacco Factory en wat deze grootste werkgever van Zevenaar onder andere op cultureel gebied voor Zevenaar heeft betekend, een blijvende erfenis achtergelaten.

www.openinghal12.org / www.facebook.com/sevenartproducties

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!