Opera Meets Musical (100 medewerkenden)

27 Views

Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) heeft voor het concert op 23 februari The New Voices uitgenodigd om aan dit concert mee te werken. Ofschoon het GOOG bekend staat om haar brede repertoirekeuze is deze insteek uniek te noemen. Opera- en Musical liefhebbers vinden elkaar in een fantastisch concert, waarbij een gezamenlijk programma tot één van de weinig georganiseerde landelijke concerten op dit gebied.

Koren / ensemble/solisten GOOG
Sinds haar oprichting in 1954 streeft het Gelders Opera- en Operette Gezelschap, naar een programma aanbod dat zo goed mogelijk is afgestemd op de wensen van het publiek, waarbij ‘uitstapjes’ naar wat onbekender werk niet worden gemeden.
Het GOOG is een sterk, ervaren muziektheaterkoor met brede repertoirekennis. Ze kunnen de juiste lading geven aan het karakter van het stuk, dat meestal nogal onder koelt blijft in concertante presentaties. Jaarlijks brengt het GOOG een operaproductie of een galaconcert van hoge kwaliteit, waaraan in de loop der jaren veel bekende operasterren meewerkten. 
Zowel GOOG als The New Voices zullen een programma brengen waarbij we o.a. kunnen denken aan: Aida van Verdi / Romeo and Juliette van Gounod. Daarnaast maakt u kennis met het ensemble van het GOOG en de diverse solisten. Het GOOG heeft in alle theaters van Nederland gestaan en meegewerkt aan diverse t.v. producties. In 2017 bracht het GOOG “Carmina Burana” voor uitverkochte theaters.

The New Voices
The New Voices uit Zevenaar ontwikkelde zich, vanaf 1990, van koor tot zang- en theatergroep. Zingt van klassiek tot pop, met en zonder begeleiding. Een hechte groep in de leeftijd vanaf 20. Brengt iedere twee jaar een avondvullende show met live-band op de planken van het plaatselijke theater. In oktober 2017 trok de groep maar liefst vijf keer een uitverkocht huis. Bij het landelijke tweejaarlijkse BALK TopFestival in de Doelen in Rotterdam in november 2017 werd de groep derde in de Topklasse. De allerhoogste landelijke klasse voor grote koren in de lichte muziek. De leden worden in zang  uitgedaagd door Gerben Kruisselbrink en in regie en presentatie door Richard Sprokkereef.

Het GOOG zie de samenwerking met The New Voices als een hele leuke uitdaging om gezamenlijk een fantastisch concert neer te zetten.

Dirigent GOOG: Hans Lamers
Vleugel: Chris Kok

Dirigent The New Voices: Gerben Kruisselbrink
Vleugel: Hetty van Woerkom.

Aanvang: 20.00 uur

Kaarten: € 17,50 bij het Kunstwerk, tel. 085 -0409971
Kassa: di, wo, vr van 11.00 – 14.00 uur.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!