Oprichting Stichting Low Budget Bikes een feit

206 Views

Op maandag 11 maart is bij notaris J. van Swetselaar van Notariaat Duiven Westervoort de oprichtingsakte van de Stichting Low Budget Bikes gepasseerd. De Stichting Low Budget Bikes, het fietsenproject van diaken Adri van Zundert, beoogt het inzamelen en beschikbaar stellen van fietsen – en andere middelen die de mobiliteit bevorderen – aan mensen met een laag inkomen uit het oogpunt van sociale rechtvaardigheid, solidariteit, integratie en milieu: dit alles in de breedste zin van het woord. Het project is (evenals het Repaircafé) gevestigd in het voormalige scoutinggebouw aan de Noordelijke Parallelweg in Westervoort.

Inmiddels krijgt het project alle weesfietsen van de gemeentewerven van Westervoort en Duiven. De meeste fietsen worden uitgegeven via de gemeentelijke WMO loketten, Vluchtelingenwerk en de Diaconie. Van alle fietsen die binnen komen wordt gekeken of er daadwerkelijk een goede fiets van te maken valt. Wanneer dit niet het geval is, wordt het wrak ontdaan van alle goede onderdelen: de koplamp, bel, standaard, trapas, wielen en wat eigenlijk niet. Het slopen van fietsen wordt nu ook als dagbesteding gedaan vanuit het Deltahuis, wekelijks vier fietsen. De werkplaats krijgt alles netjes gesorteerd terug. De binnen- en buitenbanden gaan zelfs naar een kunstenaar. De rest wat over blijft gaat als schroot naar een opkoper en daar krijgt Stichting LBB weer fietsen voor die ze met weinig werk weer rijklaar kunnen maken. Alle door de stichting geleverde fietsen zijn voorzien van nieuwe binnen- en buitenbanden.

Tot en met 2018 zijn er bijna 400 fietsen verstrekt. Sinds kort haalt Stichting Leergeld de benodigde fietsen ook bij de Stichting LBB.

De Stichting LBB beoogt een goed doel en is nog steeds deels afhankelijk van giften. Daarom is het bestuur dan ook erg blij dat de Liemers Uitdaging, samen met notaris J. van Swetselaar van Notariaat Duiven Westervoort te Duiven, het oprichten van deze stichting mogelijk heeft gemaakt.

Foto, gemaakt door Ed Janssen:
De akte wordt door de notaris ondertekend. Vlnr: Rob van Hummel (secretaris), Adri van Zundert (voorzitter), notaris J. Van Swetselaar en Ans Venhorst (penningmeester)

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!