Partners bevestigen deelname in HAL12

731 Views

De ontwikkeling van de voormalige fabriekshal van Turmac/BAT in een centrum voor samenwerking en ontmoeting heeft een mijlpaal bereikt. De verbouw gaat van start en de toekomstige gebruikers hebben hun deelname bevestigd. Zij ondertekenden op dinsdag 10 juli 2018 de bevestiging van deelname.

Met dit memorabele moment is wederom een stap gezet in de totale inrichting van de hal tot cultureel-sociaal en maatschappelijk centrum van de Liemers. De hal biedt al ruimte aan de Regionale Sociale Dienst, het Streekarchivariaat de Liemers en Doesburg,  en de gemeente Zevenaar. In april 2019 verhuist de bibliotheek naar HAL12. Vanaf medio 2019 zullen ook Kunstwerk!, het Liemers Museum, de Volksuniversiteit, Caleidoz Welzijn en Filmhuis Zevenaar  fysiek hun intrek nemen. Organisaties zoals RBT KAN, Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar, ROC Graafschap College en het Rijn IJssel college hebben aangegeven voordeel te zien in het gemeenschappelijk gebruik van HAL12. Ook deze organisaties blijven betrokken bij de ontwikkelingen in de hal.

Aannemer WAM&VanDuren-WSi B.V. start nog deze zomer met de bouw. In september 2019 wordt HAL12 officieel geopend als ‘Podium voor Samenwerking en Ontmoeting’ en is iedereen uitgenodigd om te komen kijken, proeven, beleven en experimenteren.

Foto: De partners ondertekenen de bevestiging van deelname, vlnr: Harri de Vries (Filmhuis Zevenaar), Bert Fröhlich (Kunstwerk!), Wethouder Nanne van Dellen (gemeente Zevenaar), Marlie Vennegoor (Caleidoz Welzijn).

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!