Plavei biedt woningen alleen nog via Entree aan

290 Views

De wijze waarop woningen van woningcorporatie Plavei worden aangeboden, wijzigt. Op dit moment maakt Plavei gebruik van twee systemen: Entree en Thuis in de Achterhoek. Vanaf 2 januari 2018 biedt Plavei vrijkomende woningen alleen nog aan via www.entree.nu.

 

Mensen die op zoek naar een huurwoning van Plavei kunnen online reageren op een vrijgekomen woning. Entree wordt op dit moment gebruikt voor woningen van Plavei in de Liemers. Bij Thuis in de Achterhoek staan mensen ingeschreven voor woningen van Plavei in de Achterhoek. Het gaat dan om het aanbod in ’s-Heerenberg, Kilder, Stokkum, Azewijn, Beek, Braamt en Zeddam. Tot het einde van dit jaar biedt Plavei deze woningen nog via beide systemen aan. Vanaf 2 januari hoeven woningzoekenden die willen huren van Plavei zich niet meer bij twee loketten te melden. Alleen Entree blijft over.

De aanpassing heeft te maken met de afspraken in de Huisvestingsverordening. Deze gelden voor de toewijzing van sociale huurwoningen in de gemeenten die behoren tot de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Zoals de gemeenten Montferland en Zevenaar. De aanpassing heeft gevolgen voor de bestaande inschrijvingen en voor de manier van toewijzen van woningen. Bij Entree bepaalt bijvoorbeeld niet de inschrijftijd, maar de meettijd de volgorde in de lijst van reacties. Deze meettijd blijft altijd behouden, ook na een verhuizing.

Woningzoekenden die voor een woning in Montferland ingeschreven stonden, ontvingen persoonlijk bericht. Meer informatie is te vinden via www.plavei.nl/entree en op www.entree.nu. Entree.nu wordt ook vernieuwd en is daardoor beperkt bereikbaar vanaf 22 december.

Plavei heeft huurwoningen in de gemeente Montferland, Zevenaar en Westervoort. Het betreft vooral sociale huurwoningen. Deze hebben een huurprijs beneden de huurtoeslaggrens.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).