Pleyade introduceert nieuwe functie: de teamgezel

646 Views

Nieuwe collega ontlast zorgmedewerkers

Pleyade, een organisatie die ouderen zorg en ondersteuning biedt in Arnhem, Elst en de Liemers, introduceert een nieuwe functie: de teamgezel. Een collega die het team van zorgmedewerkers ondersteunt in hun dagelijks werk; een ‘vliegende keep’ die alles aanpakt om zijn of haar collega’s te ontlasten.

 Teamgezel ontlast zorgteams

Bestuurder Floor de Vroome: “Bij Pleyade wonen en leven mensen zoals ze dat zelf graag willen, net als thuis. Cliënten hebben en houden de regie over hun eigen leven. Al eerder introduceerden we met succes de zorggezel: een medewerker die zich volledig richt op het geven van persoonlijke aandacht aan de cliënt. Met de komst van de teamgezel gaan we nog een stapje verder. We willen hiermee de zorgteams ontlasten door te focussen op ondersteuning bij bijvoorbeeld de maaltijden of bij het douchen, aankleden en naar bed gaan van de cliënten. Eigenlijk dezelfde ondersteuning die bijvoorbeeld een mantelzorger, kind of kleinkind biedt als de oudere nog thuis woont en hulp nodig heeft.  Hoe de werkdag van een teamgezel er precies uitziet is afhankelijk van de behoeften binnen het team.”

Aanvulling op de bezetting

“Met de inzet van 150 teamgezellen willen we zorgen voor werkdrukverlaging binnen de zorgteams. De nieuwe collega’s gaan aan de slag naast de huidige medewerkers en vrijwilligers. Ze zijn geen vervanging van de mensen in de zorgteams of de huidige vrijwilligersinzet, maar een aanvulling op de bezetting”, benadrukt De Vroome. “De teamgezellen staan klaar voor het team de cliënten.”

Geen zorgdiploma nodig

Voor de functie van teamgezel is geen zorgdiploma nodig. Pleyade zoekt mensen die zich in haar visie kunnen vinden en een groot hart hebben voor ouderen. Om de teamgezel een goede start te geven biedt de zorgorganisatie een uitgebreide introductiecursus aan. De vacature is te vinden op werkenbijpleyade.nl, solliciteren kan tot 22 maart. Op 1, 2 en 4 april vinden er selectiedagen plaats.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!