Prentenboekenfestival was daverend succes!

21 Views

Met meer dan 350 kinderen van vijf basisscholen uit Zevenaar en zo’n 80 vaders, moeders opa’s en oma’s was het een drukte van jewelste op het allereerste Prentenboekenfestival afgelopen dinsdag in de bibliotheek in HAL12.

Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen én om de inwoners van de Liemers te laten ervaren hoe leuk voorlezen is, organiseerde Kunstwerk! dit evenement voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar.

Het was een festival vol lees en speelplezier. Uiteraard werd er voorgelezen, maar je kon ook zelf lezen in boeken met Augmented Reality waardoor het verhaal echt tot leven komt. Kinderen konden genieten van hun favoriete prentenboeken in “prentenboekenhoeken” en er waren speciale voorleeskamers waar het boek “de Moppereend” werd voorgelezen. Daarnaast kon men een bezoek brengen aan Lab 12 waar lezen gecombineerd wordt met de nieuwste digitale ontwikkelingen. En met de komst van een levensgrote Dikkie Dik was het festival compleet.

Gisteren werd het nog even dunnetjes over gedaan met 100 kinderen en begeleiders van Humankind. Er zijn die ochtend 5 kinderen lid geworden van de bibliotheek.
De reacties waren lovend; “een leuke manier om kennis te maken met de nieuwe bieb, een goed georganiseerd evenement en een mooie locatie dus volgend jaar zeker weer.“ aldus een ouder.
“Het wordt op deze manier echt een beleefbibliotheek en daar is steeds meer behoefte aan” waren de woorden van een leraar.

Het Prentenboekenfestival is mogelijk gemaakt door de gemeente Zevenaar, maar ook door de tomeloze inzet van veel vrijwilligers en zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!