Prinses Edith en adjudant Willy zetten de bluumkes buute

95 Views

De Nathalzen uit Loo hebben een nieuw kabinet. Zaterdagavond veerden prinses Edith en adjudant Willy Lamers op uit de grote Nathalzenfles tijdens de uitverkochte Loose Avond. Prinses Edith en adjudant Willy hebben in het seizoen 2019-2020 de leus: ‘Samen zetten wi-j de bluumkes buute’. Edith is in het dagelijks leven bloemist.

“Het was geweldig om uit de fles van De Nathalzen te springen. M’n ouders zaten op de eerste rij, zonder dat ze wisten dat Willy en ik prinses en adjudant zouden worden. Met een smoesje waren ze naar de zaal gelokt”, vertelt Edith. “Het was fijn dat we het grote geheim niet langer geheim hoefden te houden. We waren wel wat nerveus voor de onthulling, maar als vaste artiest op de Loose Avond was er zeker geen podiumvrees. We kijken uit naar het Loose carnaval en gaan de bloemetjes eens flink buiten zetten.”

De Loose Avond kende een goedgevuld programma met optredens van alleen maar dorpsartiesten. De vriendengroep van ex-prins Peter Schipper en ex-prinses Janny Schipper begeleidde het afscheid van het aftredende kabinet. Vervolgens waren er acts van de Blote Poote Paoters, Lastig Zat, Harry Eigus, De Klos N.V., De Hallootjes en Zwerver Rudolf. Muziekvereniging Excelsior zorgde voor de muziek, deejay Robin trad op tijdens de afterparty.

Vorst Hans en grootvorst Henk
Tussendoor waren er twee bijzondere momenten. Hans Tiedink werd benoemd tot vorst van De Nathalzen en Henk Spaan tot grootvorst. Deze eretitels hebben zij te danken aan de bergen werk die zij in de afgelopen jaren hebben verzet voor De Nathalzen. Beiden zijn onder andere ex-prins en hebben belangrijke functies binnen de vereniging vervuld. Nog altijd zijn zij actief voor de vereniging.

Zomer in Gelderland
Alle inwoners van Loo werden uitgeroepen tot ‘Nathalzen van het Jaar’ (een prijs voor een persoon of groep die zich in het voorbije jaar op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor Loo). Dit vanwege de grootse presentatie van het dorp tijdens het televisieprogramma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland, afgelopen zomer. De kartrekkers van deze succesvolle opnamedag namen de dorpsprijs gezamenlijk in ontvangst.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!