Reizende expositie Feest! op Liemerse basisscholen

19 Views

Wie heeft er op dit moment geen zin in een Feest!? Het project ‘Feest! tradities in ere’ vertelt het verhaal van de tradities in de Liemers rond de feesten/feestdagen. Vanaf maandag 1 maart a.s. toont de reizende expositie verhalen over onder andere de schutters, carnaval, religie en streektaal in de scholen in de Liemers.

Over Feest!

De expositie Feest! gaat vanaf maandag 1 maart a.s. reizen langs de scholen in de Liemers. De interactieve expositie met beeld, geluid en geur wordt geleverd met bijpassende werkboekjes voor de leerlingen van groep 1 t/m 8. De leerlingen leren op een speelse manier over de tradities van de Liemers. Tijdens de expositie wordt aandacht gegeven aan onder andere de kermis en de processie lopen. Scholen kunnen zich inschrijven om de expositie twee weken op hun scholen te gebruiken en alles te leren over de Liemerse tradities.

 

Liemers dialect

In eerste instantie stond er een grote slotmanifestatie voor dit project op de agenda, maar dit is vanwege de corona-restricties niet mogelijk. Het vrijgekomen budget wordt ingezet om een vertaling van de expositie te maken in het Liemers dialect en deze met bijpassende audiofragmenten en zo genaamde ‘herinneringsboxen’ te laten reizen naar de zorginstellingen. Deze expositie staat gepland voor voorjaar 2021.

 

Liemers Schutterij

Naast een reizende expositie wilde ook de Liemerse Schutterij een grote bijdrage leveren aan het project. Zij zouden naar de scholen gaan en het verhaal van de plaatselijke schutterij en haar tradities aan de leerlingen van groep 5 t/m 8 laten zien. Door de corona-restricties zijn de bezoeken van de schutterijen aan school helaas niet meer mogelijk.

 

‘Feest! tradities in ere’ is mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact, ‘Leven in de Liemers’.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!