Rob en Jessica Zweden kermiskoningspaar 2018 St. Jansgilde

89 Views

De nieuwe koningsparen van de Beeks-Loerbeekse kermis zijn bekend.

Rob Zweden was de schutter die op maandag 27 augustus de houten vogel het genadeschot gaf bij het St. Jansgilde in Beek-Loerbeek. Hij was een van de 103 schutters die zich zaterdags tijdens het gezellige kramentellen hadden gemeld voor deze strijd. Na 303 schoten kwam het laatste restant van de vogelromp tot grote verrassing van Rob, vlot naar beneden.

Op zondag de 26ste mochten zijn voorganger schutterskoning Ronald Franken met zijn vrouw Willeke plaats nemen in de traditionele landauer om burgemeester de Baat op te halen voor de jaarlijkse rondgang door Beek en Loerbeek. De zondag kende een vernieuwende opzet welke getuige het grote aantal belangstellende in de smaak viel.  De Baat memoreerde in openingswoord aan de ondernemendheid van het St. Jansgilde en met name de recent afgetreden voorzitter Jan Kluitman werd geroemd om zijn gastvrijheid, kennis van de gemeenschap en zijn langdurige inzet voor het St. Jansgilde. Voorzitter Berndsen verleenden hem hierbij een lidmaatschap voor het leven. De burgemeester stelde dat de betrokkenheid van de inwoners bij hun gemeenschap kenmerkend is en dat deze betrokkenheid weldra gevraagd zal worden bij de herinrichting van de St. Jansgildestraat.

Bij de Dames was het een spannende strijd. De vogel bood lange tijd weerstand doordat een vleugel aan een draad bleef hangen. Eufra van Fontijn-Van Gaalen wist dit onderdeel uiteindelijk toch los te schieten. Irma Derksen schoot uiteindelijk het laatste deel van de romp naar beneden en werd kermiskoningin.

Dinsdagmiddag was het een gezellig samenzijn van jong en oud. Omstreeks 19.00 uur werden de verschillende prijzen uitgereikt door oud vz. Kluitman. De uitslagen hiervan zijn terug te vinden op de website van het St. Jansgilde:  www.stjansgilde.nl

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).