woensdag, december 6, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioRondleiding Griethausen en boot-/fietstocht Tolkamer-Rhederlaag

Rondleiding Griethausen en boot-/fietstocht Tolkamer-Rhederlaag

Gecombineerde boot-/fietstocht Tolkamer-Rhederlaag

Het Activiteitenteam van het Toeristisch Informatie Centrum ’t Gelders Eiland in Tolkamer organiseert op zondag 14 mei 2023 in samenwerking met Kievits Veerdiensten te Millingen en Recreatiepark De Veerstal te Lathum een gecombineerde boot-/fietstocht van Tolkamer naar het Rhederlaag v.v. Met aan boord de eigen fiets wordt de deelnemer de unieke gelegenheid geboden van een 2,5/3 uur durende boottocht via de Rijn, het Pannerdens Kanaal en de IJssel naar de Rhedense veerstoep. Tijdens de vaart zal u verteld worden over hetgeen op de oevers te zien is en zijn er aan boord diverse drankjes verkrijgbaar. Na ontscheping is er de mogelijkheid om optioneel bij het restaurant van Recreatiepark De Veerstal te genieten van een lunch. En fietsen de deelnemers op eigen gelegenheid weer terug naar Tolkamer (22 km/1.30 uur). En omgekeerd is er ook de mogelijkheid om eerst op eigen gelegenheid van Tolkamer naar De Veerstal in Lathum te fietsen, optioneel te genieten van de lunch en aansluitend met de eigen fiets aan boord van de veerboot weer terug te varen naar Tolkamer. Inschrijving is dus mogelijk voor de heen- of terugvaart, maar vol is vol! Voor maximaal 40 personen is er per vaart een zitplaats beschikbaar. De kosten van de vaartocht bedragen € 15,– p.p. en de kosten van de lunch € 12,50 p.p. Inschrijving en betaling voor deze activiteit kan tot 10 mei a.s. via de website www.gelderdseiland.nl Ook alle informatie rondom dit evenement is te vinden op deze website.

Op zondag 7 mei 2023 organiseert het Toeristisch Informatie Centrum ’t Gelders Eiland een rondleiding in het voormalige Duitse douane- en vissersplaatsje Griethausen met een rijke eeuwen oude geschiedenis.

Deelnemers rijden of fietsen op eigen gelegenheid naar Griethausen. Het verzamelpunt is het clubgebouw van de ‘Anglerclub Griethausen’ waar de deelnemers worden ontvangen met de bekende “Kaffee und Kuchen. Vervolgens worden de deelnemers door ‘Tante Minchen’ op het centrale dorpsplein ontvangen voor een rondgang van 1,5 uur door Griethausen en hoort en ervaart men veel over de veelzijdige geschiedenis van dit plaatsje. Na afloop vertrekken de deelnemers weer op eigen gelegenheid naar huis. De fraaiste (fiets)route naar Griethausen loopt via het voetveer Millingen-Pannerden en bedraagt 21 km. De kortste route via de Rijnbrug in Emmerich en is deze 19 km.

Start in Griethausen om 10:15 uur en 12:15 (2 groepen van elk 35 deelnemers). Keuze qua tijdstip is mogelijk, maar vol is vol!

Verzamelen Clubhuis: Dammstrasse 1, D-47533 Griethausen

De kosten van deelname bedragen € 10,- p.p. incl. koffie/thee met gebak en een 1,5 uur durende excursie in Griethausen.

Inschrijving en betaling voor deelname kan t/m 10 mei 2023 via de website www.gelderseiland.nl

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties