Sam&Doesburg want alle kinderen in Doesburg doen mee

34 Views

Vandaag legden wethouder Arthur Boone, Peter van der Meijden, voorzitter Stichting Leergeld Doesburg, en Ward Terpstra, van Jeugdfonds Sport & Cultuur hun samenwerking vast met Sam&Doesburg. Matthijs de Jager, kinderburgemeester van de gemeente Doesburg, was aanwezig namens alle kinderen van de gemeente Doesburg. Sam&Doesburg maakt het makkelijker om financiële voorzieningen aan te vragen voor kinderen en jongeren die in armoede opgroeien.

Wat is Sam&?
Sam& is een samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Via het platform www.samenvoorallekinderen.nl kunnen ouders en intermediairs in 1 keer gemakkelijk aanvragen doen voor een of meerdere voorzieningen. De Gemeente Doesburg ondersteunt de
samenwerking. Wethouder Arthur Boone: “Ook in Doesburg zien we dat er gezinnen in armoede leven. Een fiets, meedoen aan schoolactiviteiten of voetballen, het is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Sam& is een mooie aanvulling op de armoederegelingen die er al zijn. Is er geen geld voor dansles, volleybal, verjaardag of schoolspullen, dan kan Sam&Doesburg helpen!”

Samen voor alle kinderen
In Nederland groeit gemiddeld 1 op de 12 kinderen en jongeren op in een gezin dat financieel de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen. Dat zijn gemiddeld 2 kinderen per schoolklas. En in de huidige coronatijd groeit dat aantal alleen maar. Iets wat voor de buitenwereld heel gewoon lijkt, zoals het vieren van een verjaardag of een gezinsuitje, is zonder ondersteuning voor deze kinderen geen optie. Kinderburgemeester Matthijs: “Ik heb het geluk dat mijn ouders wel alles kunnen betalen, maar ik vind het belangrijk om het onderwerp ‘armoede’ onder jongeren ook bespreekbaar te maken. Want ik gun het ieder kind om de dingen te kunnen doe die hij of zij leuk vindt!”

Drempel verlagen
Het grote voordeel van Sam& is dat je als ouder makkelijker een aanvraag kunt doen voor een of meerdere voorzieningen en voor een of meerdere kinderen. Peter van der Meijden: “Door de bestaande voorzieningen te bundelen, hoef je als ouder nu niet meer naar verschillende organisaties. En dat is fijn, want voor ouders is het vaak best lastig om hulp te vragen. Ook omdat dingen soms samenhangen: je kunt de contributie voor je sport wel vergoed krijgen, maar als je geen fiets hebt om naar het veld te rijden heb je alsnog een probleem. Ik ben dan ook blij met de nauwe samenwerkingen in Doesburg. Samen staan we sterk en kunnen we nog meer kinderen die opgroeien in armoede helpen!”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!