Sander de Hosson te gast bij 2e “Zondag met Wouke”

159 Views

Na een succesvolle eerste editie van Zondag met Wouke is op zondag 12 februari Sander de Hosson te gast bij het theatercollege. Wouke van Scherrenburg zal vragen stellen over de houdbaarheid van de zorg, over leven en sterven. Ook het publiek wordt aangespoord om vragen te stellen.

De Hosson is werkzaam bij het Wilhelmina ziekenhuis te Assen en schrijver van columns over de laatste levensfase en palliatieve zorg. Daarnaast schreef De Hosson mee aan meerdere vakinhoudelijke boeken, onder meer over longgeneeskunde en palliatieve zorg. Tevens is hij de medeoprichter van Carend, welke zich dagelijks inzet om de kwaliteit van palliatieve zorg structureel te verbeteren. Kaarten zijn te koop via www.liemerskunstwerk.nl.

Achtergrond Sander de Hosson
Sander de Hosson geboren in Utrecht in 1977, groeide op in Putten. Hij studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde aansluitend de specialisatie tot longarts die hij in 2011 afrondde. Hij is werkzaam in het Wilhelmina ziekenhuis te Assen. Een belangrijk aandachtsgebied van De Hosson is palliatieve zorg. In reactie op een schorsing van een huisarts in 2013 door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de hier opvolgende suïcide door deze huisarts, ontstond er onrust onder artsen over een mogelijk te repressief beleid van de IGJ en het OM op het gebied van euthanasie en palliatieve sedatie. De Hosson schreef in de nasleep hiervan een blog met als doel bij een breder publiek en de media de verschillende begrippen omtrent palliatieve sedatie en euthanasie te verhelderen. Hij vergaarde populariteit op Twitter en werd door de Rijksuniversiteit Groningen verkozen tot alumnus van het jaar 2019.

Laatste theatercollege met als gast Sander Schimmelpenninck.
Op zondag 26 maart is voorlopig het laatste theatercollege “Zondag met Wouke” met als gast Sander Schimmelpenninck. Een gesprek over de ongelijkheid in ons land. De opinieschrijver, opiniemaker en presentator was hoofdredacteur van het tijdschrift Quote en maakte de televisie serie de Kloof. Sinds september 2019 is hij columnist van de Volkskrant. Ook heeft hij samen met zijn studievriend Jaap Reesema en Titus van Dijk een productiebedrijf genaamd Tonny Media opgericht dat podcasts maakt, waaronder de Zelfspodcast.

Locatie: Het Musiater Zevenaar – Warempel zaal
Zondag 12 februari en zondag 26 maart
Aanvang: 14.00 uur
Prijs: € 7,50 p.p.

Bestel online je kaarten op www.liemerskunstwerk.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!