Scholieren doneren ruim 130 bingokaarten en traktaties aan de Voedselbank

49 Views

ARNHEM/DUIVEN – Op maandag 16 november hebben Isa Meijer en Migal Blum ruim 130 bingokaarten, chocoladeletters en cadeautjes naar de Voedselbank Arnhem gebracht. Op deze locatie worden de wekelijkse pakketten samengesteld voor de huishoudens uit de gemeentes Duiven en Westervoort die gebruik maken van de Voedselbank.

De HAVO2 leerlingen van het Candea College Duiven doen mee aan het project MDT – Maatschappelijke Dienst Tijd – waarbij ze hun bijdrage willen leveren aan de Liemerse samenleving. Isa en Migal zetten zich het komend half jaar in voor mensen die het zwaar hebben in de regio Duiven en Westervoort.

Coördinator Arlène Berends van Voedselbank Arnhem ontving de scholieren en was enorm verrast met alle donaties. “Wat een fantastisch gebaar! Hier maken jullie heel veel gezinnen en kinderen ontzettend blij mee. En deze mensen kunnen lichtpuntjes als dit zo goed gebruiken, zeker nu. Dank jullie wel.”

Met de feestmaand in zicht komen de scholieren – samen met Sinterclub Duiven en de Liemerse Uitdaging – in actie voor gezinnen die het moeilijk hebben. “De coronacrisis zorgt ervoor dat er steeds meer gezinnen zijn die het financieel moeilijk hebben. Geld voor een uitje of cadeautje is er dan al helemaal niet. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen een fijne Sinterklaas- en Kersttijd beleven.”

Isa en Migal besloten op pad te gaan voor lekkere attenties en kleine cadeautjes. De afgelopen weken hebben de scholieren aangeklopt bij diverse winkeliers in het centrum van Duiven en verteld over hun project. Hun enthousiasme heeft ze geen windeieren gelegd: Albert Heijn Duiven sponsorde 175 chocoladeletters plus een tas boordevol cadeaus. Ook Bakker Bart Duiven, de Pompernikkel, Primera Duiven en Jumbo Gradussen wilden graag een bijdrage leveren en hebben dozen vol met chocolade, drop, kleurboeken, pepernoten en bonbons gedoneerd.

Sinterclub Duiven organiseert op zaterdag 21 en zondag 22 november de Sinterklaas’ Bingoshow, een interactieve spelshow, live te zien via YouTube. Tijdens deze show wordt bingo gespeeld waar mooie prijzen te winnen zijn. Samen met de Liemerse Uitdaging is een actie gestart: Bij aankoop van een bingokaart wordt een gratis bingokaart gedoneerd aan een maatschappelijke organisatie die zich inzet voor kwetsbare kinderen en gezinnen uit de Liemers. “Iemand die een bingokaart koopt gunt daarmee ook een ander (kind) de kans op een mooie prijs”, vertelt Audrey Jeurissen van de Liemerse Uitdaging.

Komende tijd worden nog meer bingokaarten, attenties en cadeautjes naar goede doelen gebracht. Ook bijdragen en een ander blij maken? www.liemerseuitdaging.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!