‘Schrijf ‘ns geschiedenis’

18 Views

Kun je een wereld zonder schrift voorstellen? Geen kranten, boeken of websites. Ook geen dagboeken of folders. Toch had men 3000 jaar geleden geen letters nodig in het dagelijks leven. Waar liggen de wortels van het schrift en welke schriften zijn nog niet ontcijferd?
Op woensdag 21 oktober a.s. organiseert Kunstwerk! de Bibliotheek in Duiven een gratis interactieve workshop over de oorsprong van het schrijven. Bij ‘Schrijf ‘ns geschiedenis’ ontdekken kinderen tussen de 10 en 12 jaar hoe het schrijven is ontstaan en maken ze kennis met diverse soorten alfabetten in de wereld.

In plaats van (grot)tekeningen gebruikten men vroeger schrift om bezittingen of afspraken te onthouden. In die tijd werd er ook steeds meer gehandeld, doordat volkeren vaker op één plek bleven wonen. De afspraken die ze maakten, noteerden ze op bijvoorbeeld papyrus. Dit is een voorloper van papier. Op die manier kon later en op een andere plek de afspraak worden gelezen. Voor toen was dat een hele ontwikkeling.

Tegenwoordig zijn er allemaal verschillende manieren van schrijven en wordt er veel gebruik gemaakt van de computer. In deze 1,5 uur durende workshop, ‘Schrijf ’n geschiedenis’, leren kinderen over grottekeningen, hiërogliefen en Chinese karakters. Op een interactieve wijze wordt hen de geschiedenis van het schrijven bijgebracht.
Aanmelden kan via de website https://liemerskunstwerk.nl/geschiedenis/
Er is plek voor maximaal 15 deelnemers. Deelname is gratis.

Locatie: Kunstwerk! de Bibliotheek Duiven
Remigiusplein 11
Datum: woensdag 21 oktober 2020
Tijd: 14.00 – 15.30
Prijs: Gratis

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!