Sfeervolle Pronkzitting in Groessen

524 Views

Een gevarieerd programma kregen de bezoekers van de pronkzitting van Carnavalsvereniging De Deurdreiers voorgeschoteld. Op de drie druk bezochte avonden in zaal Gieling mag de pronk-commissie trots zijn. De sfeer in de zaal onder de uitsluitend Groessense artiesten was opperbest. Een van de hoogtepunten was de dorpsonderscheiding voor Appie Driessen. Hij werd er totaal mee verrast. Zijn tomeloze inzet als lid van de Raad van Elf, de technische commissie en de talloze commissies bij sport- en muziekverenigingen in het dorp verdient deze waardering. Nooit is hem iets teveel, de speciale humor en ondeugende streken maken hem speciaal. Zijn vrouw Thea en de kinderen Lisa, Marije en Chiel waren tot Appie’s verrassing allen aanwezig.

Prins Gerrie (Duits) de 1e en zijn adjudant Frank Buiting openden de avonden met een Tommy Cooper act, welk Frank op het lijf geschreven leek te zijn. De Jeugdprins Evan Lentjes en prinses Doortje Tiedink presenteerden hun proclamatie op vrijdagavond, de andere twee avonden kwam de proclamatie van Prins Gerrie de 1e aan bod.

Aan variatie in sketches, dans, muziek en buuts was geen gebrek. Drumfanfare EMM bracht een medley van bekende nummers op de bühne. Koos Koning stond met zijn buut in de ton, zijn eigen levensverhaal was de rode draad. Toneelgroep ‘Das Mooi’ verbeeldde hilarische situaties die zoal zouden kunnen ontstaan rond een toiletjuffrouw. De ‘Olde Raddreiers’ zaten weer bij de dorpspomp met een kritische noot over dorpse dingen, maar ook lovende woorden over het verenigingsleven.

De ‘Senaat&Convent’ kwamen met de opzet van ‘de slimste Groessenaar’ waarbij gevoelige zaken uit het dorp en de gemeente Duiven aan de kaak werden gesteld. De familie Limbeek alias de Fratello’s vertoonden een ‘schimmig’ schimmenspel.

Een sterk optreden door ‘Puur Toeval’ (het duo Han Zweers en Just Buhler), die zittend aan de pokertafel bekende dorpsgenoten, o.a. Sjef van Groningen en situaties op de hak namen. Op zondagavond zat Sjef er ‘life’ bij aan tafel, op vrijdag en zaterdag zat er een pop als Sjef.

De dansoptredens van de Dansgarde en van dansgroep Move On waren een lust voor het oog, met uitvoeringen die vooral een eigentijds karakter hadden.

Het laatste optreden voor de grote finale was een vermakelijke buut in de ton van René van Brandenburg alias Boellie van de Boemel.

Commissievoorzitter Bertus Ebbers kijkt met trots terug op een geslaagd weekend. President Tom Lentjes presenteerde op geheel eigen wijze en leefde zich helemaal in bij alle optredens. Muziekvereniging St. Andries was het ‘Huusorkest’.

Auteur: Geert Smits

Voorzitter Carnavalsvereniging De Deurdreiers

Tel. 06-10368795

 

 

FOTO BOVEN: Optreden van ‘Puur Toeval’ (Han Zweers en Just Buhler) met v.l.n.r. Han Zweers, Just Buhler en Sjef van Groningen

Fotograaf:

Eddy de Wild.

FOTO ONDER: Dorpsonderscheidng met v.l.n.r. Voorzitter Geert Smits, familie Driessen (Lisa, Marije, Appie, Thea en Chiel), Adjudant Frank Buiting en Prins Gerrie (Duits) de 1e

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).