Slagwerkgroep Crescendo speelt Feel the Vibe

83 Views

De slagwerkers van Muziekvereniging Crescendo uit Ooy staan garant voor topslagwerk op het podium. Na het serieuzere slagwerk dat zij speelden tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC), wil slagwerkgroep Crescendo laten zien dat zij ook kunnen swingen. Op zaterdagavond 5 oktober komt dat tot uiting tijdens het avondvullende programma ‘Feel the Vibe’ in het Musiater in Zevenaar.

Swingende popmuziek, spectaculair slagwerk en hedendaagse housemuziek gecombineerd met moderne slagwerkcomposities. Slagwerkgroep Crescendo wordt bij dit programma aangevuld met zangeressen, een blazerssectie en een combo bestaande uit gitaar, basgitaar, toetsen en drums. “De combinatie van slagwerk met blazers en zang geeft een unieke sound,” aldus dirigent John Sonderen, die de leiding heeft over de groep fanatieke slagwerkers. Sonderen: “We hebben een doorlopend programma ontwikkeld, dat je gehoor prikkelt en een lust is voor het oog. Je gaat het zelfs voelen; het programma heet dan ook ‘Feel the Vibe’.”

Vorig jaar werd al een voorproefje gegeven tijdens de opening van Buitenblik bij de Breuly. “Dat was al een mooie ervaring: muziek maken op het water met overal op de kant het publiek. We hebben het programma nu nog beter gemaakt en uitgebreid voor de theatershow op 5 oktober,” aldus projectleider Pim Willemsen.

Michael Jackson, Earth Wind & Fire en The Police worden in snel tempo afgewisseld met hedendaagse muziek van bijvoorbeeld Lost Frequencies en Avicii. Housemuziek van Martin Garrix is de basis zijn van een choreografisch schouwspel waarbij de slagwerkers tijdens het spelen om hun trommels heen zullen draaien en de stokken synchroon zullen bewegen op een drumline. Ten slotte hoort u ook moderne slagwerkcomposities, waarbij de muzikanten zowel melodisch als ritmisch uitgedaagd worden. Alle verschillende facetten van slagwerkmuziek zullen aan bod komen in een wervelende show.

Wie wil dit niet wil missen, moet kaarten bestellen via de website van Het Musiater. Kaarten kosten 15 euro per stuk en garanderen je van een plek in het theater.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!