Veel smileys voor handige ‘Op weg in Zevenaar’ app

415 Views

Van de gebruikers van de Op weg in Zevenaar app is driekwart tevreden of zelfs zeer tevreden over de wegwerkzaamheden aan de Arnhemseweg. Het meest tevreden zijn ze over de app. Zo geeft men aan dat deze van toegevoegde waarde is, de werkzaamheden hiermee goed kunnen worden gevolgd en het uitstekend gebruik is van nieuwe media.

De Op weg in Zevenaar app is inmiddels ruim 1800 keer gedownload. Het project Arnhemseweg trekt maandelijks zo’n 2000 bezoekers. Je kunt pushberichten ontvangen als er nieuws is. Dan krijg je direct een melder over bijvoorbeeld omleidingen of werkzaamheden die uitlopen of juist eerder klaar zijn. Bij de berichten zijn regelmatig foto’s en filmpjes te zien.

Ruim 17.000 auto’s en motoren gaan iedere 24 uur van en naar Zevenaar over de Arnhemseweg. Dat aantal is vorig jaar gemeten. Niet voor niets is deze weg een van de belangrijkste verkeersaders in Zevenaar. Er wordt zo veel mogelijk gedaan om de overlast voor omwonenden en reizigers tot een minimum te beperken. En om hen zo goed mogelijk te informeren. “Juist daarom zijn we ook zo blij met het begrip en de waardering van omwonenden en reizigers”, zegt verantwoordelijk wethouder Carla Koers.

Verkeershinder
Inwoners vinden de geluidsoverlast meevallen. “U doet uw best om alles zo goed mogelijk te regelen!”, laat een inwoner weten. Het minst tevreden is men over de verkeershinder en verkeersdoorstroming. Dit monitort de gemeente continu. Waar mogelijk past zij de situatie aan. Inwoners lieten weten dat de bebording onduidelijk was op de Methen en dat dit drukte en soms geïrriteerde verkeersdeelnemers in hun wijk tot gevolg had. Daarop is de bebording aangepast. Een inwoner nuanceert, “Soms is de verkeersdoorstroming lastig. Maar iets eerder van huis en er even de tijd voor nemen om er door te komen. Want de mensen doen ook hun werk.”

Op weg in Zevenaar
Alle ontwikkelingen zijn te volgen via www.opweginzevenaar.nl. Hier staan nieuwsberichten, de laatste stand van zaken, maar ook visualisaties en videobeelden van de toekomstige situatie. Via de Op weg in Zevenaar app blijven omwonenden en reizigers op de hoogte van het laatste nieuws over de werkzaamheden aan de Arnhemseweg, weg Hengelder en de spoorverbetering Zevenaar-Didam. De app is te vinden in de App storeen Google Play.

Op de foto wethouder Carla Koers van de gemeente Zevenaar.

Illustraties/foto’s: Gemeente Zevenaar

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!