Snertwandeltocht 2019

106 Views

Op zaterdag 23 november 2019 organiseert het Activiteitenteam van de Stichting Toeristisch Informatiecentrum ’t Gelders Eiland  te Tolkamer weer de  jaarlijkse Snertwandeltocht.

Dit jaar een pittige en unieke struintocht van ca. drie uren door normaliter ontoegankelijke natuurgebieden!
De start is bij  boerderij De Scholvert van de familie Lamers aan de Ossenwaard 4 te Herwen (bereikbaar via de Eltenseweg/parkeren in de Ossenwaard). Na een korte route bereiken de  wandelaars vrij snel het  landgoed De Houberg. In de stallen van deze voormalige stoeterij  kunnen de deelnemers  genieten van warme chocolademelk en wat lekkers. Op deze ook historische plek krijgen de deelnemers het verhaal van bedrijfsleider Arjan Bisschop te horen. Hij vertelt over het beheer  van het landgoed en de huidige biologische boerderij met Lakenvelder  en Wagyu  koeien en Magnalica wolvarkens.  Na deze interessante pauze wordt vervolgens het grootste deel van de struinroute  voortgezet  via de qua beleving unieke natuurgebieden De Steenwaard en het Erfkamerlingschap , waarna weer het eindpunt bij boerderij De Scholvert wordt bereikt.
Bij terugkomst in de oude stal van deze boerderij staat er voor de deelnemers als hartige afsluiting van deze tocht uiteraard een heerlijke kom  snert met een snee roggebrood met spek klaar.

Start: verzamelen deelnemers vanaf 12:30 uur  bij boerderij ’De Scholvert’. Het vertrek in groepen met een gids  is om 13:00. De deelnamekosten bedragen voor volwassenen € 10,00 en voor kinderen t/m 12 jaar € 5,00.

Denkt u er aan gepaste kleding en waterdichte schoenen of laarzen te dragen! En vergeet vooral uw fototoestel en/of verrekijker niet!

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en dat kan tot woensdag 20 november 2019 via de website www.gelderseiland.nl of tijdens de openingstijden telefonisch bij het Toeristisch  Informatie Centrum ’t Gelders Eiland in Tolkamer (0316-769024).

Kijk voor meer informatie over deze unieke struintocht of onze andere activiteiten ook op www.gelderseiland.nl

Foto: Hans Smit

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!