Snertwandeltocht zaterdag 24 november

238 Views

Op zaterdag 24 november 2018 organiseert de Stichting Toeristisch Informatiecentrum ’t Gelders Eiland weer de  jaarlijkse Snertwandeltocht. Het beloofd weer een mooie  tocht te worden van c.a. 7,5 km.

De start is bij dorpshuis ‘De Spieker’ in Spijk. De wandeling voert langs de boorden van de Rijn en wordt vervolgens de grens met Duitsland overgestoken om via het natuurgebied  Am Moddeich,  met een prachtig uitzicht op de Eltenberg, bij de grensovergang Spijk-Elten weer op Nederlands grondgebied terug te keren. Op deze historische plek kan men luisteren naar verhalen over het douanegebeuren in vroegere  tijden. Vervolgens loopt de struinroute langs het grensriviertje ‘De Wild’  richting het rustpunt. Hier kunnen de deelnemers  even bijkomen met warme biologische chocolademelk en wat lekkers,  verzorgd door restaurant ‘De Heerlijkheid’ te Herwen.  Na deze korte pauze wordt vervolgens via het open landbouwgebied van ‘De Mars’ het eindpunt in Spijk weer bereikt. Uiteraard zullen onze gidsen u tijdens de tocht vertellen wat er onderweg allemaal te zien is.

Bij terugkomst in het dorpshuis in Spijk zal door midwinterhoornblazers uitleg worden gegeven over hun unieke instrument, waarbij er voor de deelnemers als hartige afsluiting van deze tocht uiteraard een heerlijke kom biologische snert met roggebrood klaar staat.

Start: verzamelen deelnemers vanaf 12:30 uur in dorpshuis ‘De Spieker’ te Spijk met een kop  koffie of thee en wat lekkers. Het vertrek is om 13:00. De deelnamekosten inclusief  drie consumpties (koffie/thee, warme chocolademelk en snert met roggebrood) bedragen voor volwassenen € 10,00 en voor kinderen t/m 12 jaar € 5,00.

Denkt u er aan gepaste kleding en goed schoeisel te dragen! En vergeet vooral uw fototoestel en/of verrekijker niet!

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en dat kan tot woensdag 21 november 2018 via de website www.gelderseiland.nl of tijdens de openingstijden telefonisch bij het Toeristisch  Informatie Centrum in Tolkamer (0316-769024).

Kijk voor meer informatie over deze leuke wandeltocht of onze andere activiteiten ook op www.gelderseiland.nl

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!