Snertwandeltocht zaterdag 25 november

119 Views

Op zaterdag 25 november organiseert Stichting Recreatie en Toerisme Rijnwaarden weer de snertwandeltocht. Deze jaarlijkse winterse wandeltocht is altijd erg populair en ook dit jaar belooft het weer een prachtige en gezellige tocht te worden.

We starten dit jaar bij camping de Byland en vertrekken dan richting Herwen waar we via het nieuwe pontje de Oude Waal oversteken. We volgen de rivier over het dijkje en maken een tussenstop waar we onze handen kunnen warmen aan een lekkere kop warme chocolademelk met wat lekkers. Ondertussen kunt u luisteren naar een verhalenverteller. Als de chocolademelk op is struinen we verder richting de steenfabriek. We mogen hier het terrein over, om daarna via het nieuwe ruiterpad richting sluis over de Oude Waal te lopen met een prachtig zicht op de rivier en Millingen aan de Rijn. Langs het ruiterpad zijn vorig jaar de dikste wilgen van Nederland tevoorschijn gekomen. Deze drie wilgen staan in de top vier van grootste van het land. De grootste met een stamomtrek van ruim zeven meter!!! Na het bezichtigen van deze bijzondere bomen lopen we verder richting de Byland.

Daar aangekomen keren we weer terug in de kantine waar een heerlijke kop echte snert met worst en roggebrood met spek op u wacht. Deze heeft u dan zeker verdiend want u heeft een geweldige tocht van ongeveer 7,5 km achter de rug. Bij het verorberen van de snert zal nog gezorgd worden voor een gezellige muzikale omlijsting.

Start: verzamelen om 12:30 in de kantine van Camping de Byland. Incl. koffie/thee met wat lekkers. Vertrek om 13:00. Kosten incl. 3 consumpties (koffie/thee, warme chocolademelk en snert met roggebrood) volwassenen € 10,00, kinderen t/m 12 jaar € 5,00. Gratis parkeren op het campingterrein te bereiken via Tuindorp.

Denkt u er aan gepaste kleding en goed schoeisel te dragen! En vergeet vooral uw fototoestel en/of verrekijker niet!

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan tot woensdag 22 november via de website www.gelderseiland.nl of bij het Toeristisch Informatiecentrum in Tolkamer tel.0316-769024

Kijk voor meer informatie over deze leuke wandeltocht of onze andere activiteiten ook op www.gelderseiland.nl

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).