Snoeicursus bij Groei & Bloei Liemers

75 Views

Groei & Bloei Liemers organiseert in samenwerking met Groei & Bloei afd. Doetinchem een snoeicursus. Het snoeien van bomen en heesters is een jaarlijks terugkerende bezigheid. Veel mensen vinden het maar een enge bedoening, want; snoeit men de verkeerde takken weg dan kan dit ten koste gaan van de bloei. Snoeit men te vroeg of te laat dan kan dit zelfs dodelijk zijn voor bepaalde bomen en struiken.

Toch is snoeien belangrijk om bomen en struiken in optimale conditie te houden, zodat we jarenlang van hun bloei en groei kunnen genieten. Het snoeien van gewassen, begint eigenlijk al bij de aankoop hiervan. Stel de volgende vragen als u bomen en struiken gaat kopen: Hoe groot wordt de boom of struik?
Welke ruimte heb ik beschikbaar in mijn tuin voor het plaatsen van bomen en struiken? Een juiste plantkeuze vooraf voorkomt veel snoei-ergernis.

Groei & Bloei afd. Liemers organiseert samen met Groei & Bloei afd. Doetinchem en tuincentrum Bloemendaal in Drempt een snoeicursus voor haar leden maar ook voor niet-leden. De cursus bestaat uit een theorieavond en wel op 24 januari 2019 en op zaterdag 26 januari 2019 is de praktijkdag. De cursus wordt gegeven door Theo Freriks uit Varsseveld. Theo was in zijn werkzame leven groen-docent en hovenier.
De cursus wordt gehouden in tuincentrum Bloemendaal, Rijksweg 14, 6996 AC Drempt.

Bent u lid van Groei en Bloei dan betaalt u € 20,00 de kosten voor niet-leden zijn € 25,00
Deze bedragen zijn inclusief koffie/thee en op zaterdag soep en broodjes!
Betalen kunt u bij aanvang van de cursus.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden dan kan dit door een mail te sturen naar info@liemers.groei.nl
Graag naam en adres vermelden.
Heeft u zich aangemeld en niet tijdig afgemeld, dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).