Er kan gestemd worden: Spijk strijdt om gouden pit

346 Views

Het dorp Spijk gaat strijden op de Landelijke titel Kern met Pit. Met de prachtige rustplaats voor wandelaars van het Pieterpad werd onlangs al de Gelderse titel in de wacht gesleept. In de landelijke finale op 30 maart neemt het Liemerse dorp het op tegen elf andere provincies. Stemmen kan tot 27 maart via www.kernmetpit.nl via de link ‘stem op je favoriete project.

Spijk is al trots op de Gelderse titel, maar hoopt met behulp van een humorvol en informatief filmpje op meer. De rustplaats op de grens van Nederland en Duitsland is onder regie van de Stichting Actief Spijk tot stand gekomen dankzij de inzet van vele vrijwilligers, sponsoren  en bedrijven. “Met als doel om het dorp nog aantrekkelijker voor wandelaars van het Pieterpad. We hebben een verwaarloosd stukje land omgetoverd tot een overdekte rustplaats.”

Tijdens de finale op 30 maart wordt bekend welk initiatief de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro wint. De tweede prijs is de Zilveren Pit ter waarde van 2.000 euro en de derde prijs betreft de Bronzen Pit en is 1.000 euro waard. Dit jaar zal de landelijke finale van Kern met Pit plaatsvinden tijdens het We Doen Het Samen festival op 30 maart 2019 in Amersfoort.

De video die is gemaakt voor de landelijke uitreiking:

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!