Spontane online ‘Das Groessen Kwis’ trekt bijna 250 deelnemers

322 Views

Het idee ontstond een week eerder. Waarom zouden we geen online dorpsquiz organiseren? In amper een week tijd zette de Stichting Das Groessen een quiz in elkaar met 51 vragen waaraan zaterdagavond door maar liefst 248 deelnemers werd deelgenomen. De livestream via Facebook werd door ruim ruim 2000 mensen bekeken.

Dorpsvragen, filmpjes, algemene vragen. Alles kwam in de quiz voorbij. Met veel humor. Zelfs de kersverse burgemeester Huub Hieltjes had vragen ingesproken en ook de historische filmfragmenten vielen in de smaak. De quiz werd uitgezonden via Facebook en kon ook gevolgd worden door mensen die niet met Facebook bekend zijn. De presentatie was live in handen van Sjoerd Geurts, tevens voorzitter van de stichting Das Groessen. De resterende bestuursleden hielpen op afstand mee. “Het was een echt Groessens feestje met louter Groessense vragen doorspekt met zoveel mogelijk humor”, vertelt Geurts. “We hoopten op 50 deelnemers. Het werden er 250. Dat hadden we niet durven hopen voor een evenement, waar we een week geleden nog niet eens over nadachten. Samen hebben we er iets leuks van gemaakt.”
In de Groessense huiskamers werd met gezinnen gekeken naar de livestream op laptop of smart-tv. Met de smartphone kon ieder gezinslid via het ingenieuze systeem Kahoot live zelf de antwoorden geven, waardoor er binnen de huiskamers ook nog eens een familie competitie ontstond en er regelmatig tussenstanden werden gegeven.

De deelnemers reageerden via Facebook enthousiast op het initiatief. “Super leuk! Geweldig mooi om te doen in deze tijd. Even wat anders, andere gedachten! Bedankt Das Groessen”, zo valt bijvoorbeeld te lezen.
De eerste vijf deelnemers in de eindrangschikking vielen in de prijzen, die werden gekocht bij Groessense ondernemers. “Jarenlang kloppen we bij de bedrijven aan voor sponsoring voor ons reguliere Das Groessen Kwis of de Manifestatie Das Groessen. Dit was een mooi moment om een keer wat terug te doen. We hopen hiermee ook een positief signaal af te geven om de lokale ondernemers in deze tijd niet te vergeten!”
De winnaars: 1. Renzo Meijer, 2. Familie van de Born, 3. Sandra Boss, 4. Familie Nieuwland, 5. Annemarie Uffing.

Op 19 juni 2021 staat de reguliere Das Groessen Kwis op de agenda!

FOTO
Op de foto de familie Van Kempen in actie bij de kwis. Een van de vele Groessense huiskamers waar ‘gekwist’ werd.

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!