St. Andries geeft zomerconcert op maandag 18 juli

248 Views

Na 2 jaar Coronamaatregelen is het eindelijk zover. Op maandag 18 juli laat St. Andries alle belangstellende weer genieten van hun Zomerconcert. Bij mooi weer spelen ze vanaf 19.30 uur in de Muziekkoepel, achter de kerk, in Groessen. Publiek dat graag wil zitten, mag zelf een stoel mee brengen. Tijdens het Zomerconcert is er speciale aandacht voor de St. Andries Muziekcarrousel. Een groep enthousiaste kinderen van IKC Joannes en basisschool de Wiekslag hebben de afgelopen 4 weken een muziekstuk ingestudeerd en laten ook van zich horen.

Harmonieorkest St. Andries bestaat dit jaar 75 jaar. Het zomerconcert is het voorproefje voor het jubileumconcert dat op 26 november wordt gegeven. 75 jaar lang is St. Andries een graag geziene gast bij jubilea en dorpsactiviteiten. Het orkest staat bekend om zijn gezelligheid, creativiteit maar ook om de samenstelling. Er zijn namelijk leden van 11 t/m 79 jaar. Daarmee blijkt maar weer dat muziek maken van alle (leef)tijden is. De kracht van St. Andries is dat jong en oud van elkaar leren. En dat is precies waar het omgaat.
Omdat te kunnen blijven doen, is St. Andries op zoek naar ervaren muzikanten voor het ‘zwaar koper’. Mensen die bijvoorbeeld een trombone, bariton of bastuba kunnen en willen bespelen. Ben jij zo’n muzikant, kom dan maandag 18 juli naar Groessen en beleef de sfeer van St. Andries!

De leden van St. Andries maken graag samen muziek, maar vinden de gezelligheid en de aandacht voor elkaar minstens zo belangrijk. Of we nu repeteren, een serenade brengen of muziek maken tijdens een concert. Iedereen krijgt de ruimte om te doen wat hij/zij leuk vindt.

Onze dirigent is Dyon Jansen uit Didam. Hij brengt zijn enthousiasme over op het orkest. De muziek die St. Andries maakt, is heel verschillend. Van ‘We gaan zwemmen in Bacardi Lemon’ tot musical-/pop en marsmuziek. Dit gevarieerde repertoire zorgt ervoor dat jong en oud zich bij ons thuis voelt.

Bij slecht weer wordt het Zomerconcert verplaatst naar het Schuttershuis in Groessen. Muziekvereniging St. Andries nodigt u van harte uit om gezellig te komen kijken. (Het Zomerconcert is gratis te bezoeken.) St. Andries repeteert elke week op maandagavond in het Schuttershuis.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!