Stadsorganist Wilbert Berendsen met kerstprogramma in Grote of Martinikerk Doesburg

50 Views

Op tweede kerstdag, 26 december a.s. voert de stadsorganist van Doesburg Wilbert Berendsen tevens cantor-organist van de Doesburgse Grote of Martinikerk, een kerstprogramma uit op het grote Walcker-orgel.

Hij speelt werken van Emile Bourdon, Marcel Dupré, César Franck, Dick Klomp en van hemzelf.

Emile Bourdon (1884 – 1974) was een vriend van Marcel Dupré. Bourdon was van 1922 tot 1968 organist van het grote orgel in de St. Nicolaas kathedraal van Monaco. De Toccata sur deux Noëls die Wilbert van hem ten gehore brengt klinkt vrolijk en is lichtvoetig opgezet. Het sluit prachtig aan bij de variaties over Stille Nacht van Dick Klomp, die al even kleurrijk zijn.

Van Marcel Dupré klinken twee toegankelijke composities die verwijzen naar het bekende ‘Komt allen tezamen’

Wilbert Berendsen (1971) is sinds september 2012 cantor-organist van de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg en daarmee de vaste bespeler van de drie orgels in de Martinikerk. Hij heeft, in Doesburg en in Doetinchem, een groeiende lespraktijk en geeft ook les aan de opleiding Kerkmusicus-III van de Protestantse Kerk in Nederland. Verder dirigeert hij de Doetinchemse Bachvereniging en de Christelijke Gemengde Zangvereniging Halleluja te Doetinchem en studeert hij beiaard bij Frans Haagen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Tweede kerstdag 26 december Grote of Martinikerk Doesburg aanvang 15.30 uur.

Toegang € 5,00, tot 18 jaar gratis toegang.

Kaarten via www.stidomu.nl of aan de kassa in de kerk

Fotocredits: L. Berendsen

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).