Stadsvertelling december; Niet zwijgen, maar getuigen

106 Views

Op zondag 1 december om 12.30 presenteert Gasthuiskerk Doesburg de vierde van een serie Stadsvertellingen in het kader van 75 jaar Vrijheid. De vertelling heeft als titel Niet zwijgen, maar getuigen en is onderdeel van een programma met korte vertellingen, muziek en gedichten. De vertellers zijn Chris Kors, Gerard Akse, Patricia Meuws, Jan Vijn en Klasina Wind-Kuipers.

Op 7 december is het 75 jaar geleden dat dominee P.H. Borgers door de nazi’s werd gearresteerd. Hij was op dat moment dominee van de gecombineerde Evangelisch-Lutherse gemeenten van Apeldoorn en Doesburg. De Stadsvertelling van december staat helemaal in het teken van de lijfspreuk van Borgers: Niet zwijgen, maar getuigen. Chris Kors vertelt over de persoon Borgers en filosofeert over de relevantie van diens motto vandaag de dag. De Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer raakte via familiebanden hij betrokken bij het verzet en werd op 5 april 1943 gearresteerd. Tijdens zijn jaren in de gevangenis schreef hij brieven, gebeden en gedichten, waarvan er een wordt voorgedragen. Wilbert Berendsen speelt op de vleugel muziek van Luther en een aantal hedendaagse componisten.

De Stadsvertelling is een gezamenlijke activiteit van HetHuisDoesburg en DichterbijdeIJssel. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Na afloop is er in de foyer van de Gasthuiskerk gelegenheid tot napraten.  Reserveren hoeft niet maar kan via de website van de Gasthuiskerk.

Zondag 1 december, 12.30 uur. Toegang gratis.

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!