maandag, oktober 2, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurSterrenchefs uit Loo de keuken in voor Excelsior

Sterrenchefs uit Loo de keuken in voor Excelsior

Drie Loose sterrenchefs slaan de handen ineen. Tom Lamers, Hans de Bont en Tonny Berentsen bereiden op maandag 17 oktober een diner, samen met Wout Berentsen, eigenaar van Zalencentrum Berentsen in Loo. Met het Loose Sterrendiner, zoals de avond heet, zetten de koks zich in voor muziekvereniging Excelsior dat spaart voor nieuwe uniformen en instrumenten voor het honderdjarig jubileum.

Loo telt amper duizend inwoners, maar heeft in de loop der jaren wel drie chef-koks met Michelinster voortgebracht. Tom Lamers (Het Koetshuis in Bennekom), Hans de Bont (De Moerbei in Warmond) en Tonny Berentsen (De Kromme Dissel in Heelsum) gooien al jaren hoge ogen in de culinaire wereld. Tonny Berentsen heeft al twintig jaar een Michelinster achter zijn naam en Hans de Bont sinds 2008. Tom Lamers heeft de leiding over de keuken bij Het Koetshuis en sleepte al vele internationale prijzen in de wacht.

Viergangendiner en amuses

De drie heren creëren met het Loose Sterrendiner een onvergetelijke avond voor de gasten. Zij doen dat samen met Wout Berentsen, de Loose horecaman die met zijn regionaal bekende zalencentrum de perfecte locatie biedt. De drie sterrenchefs bereiden een viergangendiner met tussendoor verrukkelijke amuses. De gasten krijgen bij het Loose Sterrendiner bovendien heerlijke wijnen aangeboden.

Tom Lamers: “We heten onze gasten na binnenkomst welkom met een heerlijk aperitief. We

zullen ons vervolgens van onze beste kant laten zien. Ieder van ons heeft iets smakelijks voorbereid. We doen het natuurlijk samen, maar stiekem willen we niet alleen de aanwezige gasten maar ook elkaar verrassen. Je staat niet elke dag met twee andere sterrenchefs in de keuken.”

Tonny Berentsen: “Het concept van het Loose Sterrendiner is simpelweg uniek. Voor zover bekend hebben sterrenchefs zich nog niet eerder op deze manier verenigd. We doen het heel graag, want de opbrengsten van deze avond gaan naar Excelsior. We hopen dat iedereen op en top geniet. Niet alleen van hetgeen wij aan tafel serveren, maar ook van de algehele entourage met een ophaal- en brengservice en fijne muziek. Het Loose Sterrendiner wordt tot in de puntjes verzorgd.”

Hans de Bont: “Familie van mij heeft in het verleden veel betekend voor Excelsior. Als ik nog weleens in Loo ben, zie en hoor ik Excelsior nog steeds. Zelf ben ik weinig muzikaal, moet ik bekennen. Ik kan veel beter uit de voeten met mijn instrumenten in de keuken. We gaan onze gasten een prettige, gemoedelijke ambiance voorschotelen. Met een maximum van zestig couverts krijgt het Loose Sterrendiner een exclusief karakter.”

Wout Berentsen: “Dit is een ervaring die je niet wilt missen. Zeker niet als je Excelsior een warm hart toedraagt. In het verre verleden repeteerde Excelsior in ons zalencentrum, tegenwoordig geeft ze vrijwel jaarlijks een concert bij ons in huis. De vereniging staat altijd paraat als er iets in ons dorp te doen is. Nu gaan wij Excelsior helpen. We hopen de muzikanten volgend jaar mei in het nieuw te zien bij het honderdjarig jubileum.”

Honderdjarig jubileum

Excelsior viert volgend jaar mei het honderdjarig bestaan, samen met schutterij Willem Tell. De bedoeling is dat alle muzikanten op dat moment een nieuw pak dragen. Daarnaast wordt een deel van het instrumentarium vervangen. Het Loose Sterrendiner is een van de activiteiten van de vereniging om de benodigde geldsom bij elkaar te sparen. Een arrangement kost 195 euro per persoon (inclusief dranken). Desgewenst worden gasten thuis opgehaald (in een straal van 25 kilometer van Zalencentrum Berentsen). Aanmelden kan per e-mail: donateursactie@excelsior-loo.nl.

Foto: Wout Berentsen, Tonny Berentsen en Tom Lamers (v.l.n.r.) met voor hun bekende en onbekende instrumenten. Hans de Bont ontbreekt op de foto.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties