Stichting GoClean Liemers het uiterwaarden zwerfafval vrij gemaakt.

157 Views

Vandaag hebben wij van Stichting GoClean de Liemers met het GoClean team van 23 vrijwilligers, bestaand uit kinderen en volwassenen de uiterwaarden van Loo/ Groessen zwerfafval vrij gemaakt. In samenwerking met de Gemeente Zevenaar en Schone rivieren.

Het was zonnig weer en we hadden voor veel water, lunch en zonnen petjes gezorgd.  Goed insmeren en daar gingen wij dan aan de slag. Het was niet alleen zwerfafval opruimen, maar daarbij doet GoClean ook al het zwerfafval sorteren.

Je wil namelijk wel monitoren wat je zoal vind in de uiterwaarden. Wat spoelt er allemaal aan vanuit de Rijn en waar komt deze vervuiling vandaan?. In 6,5 uur hebben wij een  totaal van 53 afvalzakken opgebracht, waarvan 2 afvalzakken met petflessen, 2 afvalzakken glas, 1 afvalzak blik, 30 afvalzakken plastic, 1 afvalzak ijzer en 17 afvalzakken met restafval.

Het plastic gaat naar save plastic en wordt herbruikt in o.a. tuinbanken. PET gaat naar Wellman en wordt herbruikt. 80% van het zwerfafval bestaat uit 2 soorten plastic. Glas naar de glasbak, ijzer naar de ijzerboer en doppen naar het goede doel. Het overige rest afval o.a. touwen, schoenen, piepschuim etc. verwerken ze in Lobith.

Het was een topdag, wat wil een mens nog meer, lekker in de natuur wandelen, goed gezelschap en bezig zijn om de natuur zwerfafval vrij te maken. De vrijwilligers van Stichting GoClean de Liemers hebben met een voldaan en -goed gevoel de dag afgesloten.

Stichting GoClean de Liemers

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!