Supershoe wint 2e prijs op innovatie bij First Lego Leaque

38 Views
Negen knappe koppen van de basissischool DaVinci uit Zevenaar gingen op weg naar Lijm en Cultuurfabriek in de universiteitsstad in Delft. Hier vond de landelijke finale van de First Lego Leaque plaatst. Twee maanden geleden wonnen zij al de regio finale in Nijmegen met een monsterlijke score.
Gisteren in Delft streden 42 teams in de leeftijd van 9-15 jaar voor een finale plek in Houston of Marokko. Ze laten hun beste robotontwerp zien en voeren strakke missies uit en presenteren hun innovatieprojecten. Gisteren wonnen de kinderen van DaVinci de tweede prijs op innovatie. Hun teamnaam verklapt deze innovatie al een beetje: Supershoe.
Elk jaar wordt er door de First Lego Leaque een thema verzonnen. Bij het thema hoort een uitdaging die onderzocht wordt door kinderen die meedoen en waarvoor een oplossing gezocht gaat worden. Dit jaar was het thema superpowered. Waar komt energie vandaan en hoe wordt het gedistribueerd, opgeslagen, gebruikt en zetten vervolgens hun superkrachtige creativiteit aan het werk om te innoveren voor een betere toekomst.
Uiteraard vinden deze superknappe koppen van het hoogbegaafd basisschool onderwijs de DaVinci in Zevenaar het leuk jullie hierover meer te vertellen. Dit zijn de kinderen van de toekomst.
If you don’t know what shoe to wear, supershoe is the clue, supershoe is there!

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!