Sven van der Plaats wint Montferlandse ronde Read2Me!

7 Views

Sven van der Plaats wint voorleeswedstrijd Read2Me!

 

Vier brugklassers van het Liemers College Didam deden donderdag 16 maart mee aan de Montferlandse ronde van de voorleeswedstrijd Read2Me!. Sven van der Plaats las het beste voor, hij gaat door naar de provinciale finale op 25 maart in Apeldoorn.

 

De voorleeswedstrijd werd gehouden in Bibliotheek Didam. Voorlezers én hun supporters kwamen naar de bibliotheek. Een beetje zenuwachtig waren de voorlezers wel; het is best spannend om voor te lezen aan een groep medeleerlingen. Een voorlezer zei: “Ik ben er niet klaar voor, maar ik ga het toch doen!”. Stacey, Yannick, Emily en Sven lazen een fragment voor uit een zelfgekozen boek. De jury vond dat Sven rustig en duidelijk las. Hij werd de voorleeskampioen van Montferland.

 

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Ieder jaar strijden brugklassers door heel het land in vier rondes om de beste voorlezer te worden van Nederland. De voorleeswedstrijd helpt jongeren betere lezers te worden. Plezier in lezen staat centraal. Het is een samenwerking tussen bibliotheken en middelbare scholen.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!