Techniekdag de Liemers op zaterdag 6 april in Beek

82 Views

Techniekdag de Liemers vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 april. Dit jaar dient de gemeentewerf van de gemeente Montferland in Beek als locatie.

Op de Techniekdag kunnen jongeren van 10 tot 14 jaar zien en ervaren hoe leuk techniek is. Scholen en bedrijven presenteren doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met de techniek. Een robot programmeren, je zintuigen testen,  een auto repareren, een vogelhuisje timmeren of elektrisch snijden als een chirurg . Het kan allemaal tijdens de Techniekdag de Liemers!

Waarom een Techniekdag?

De sector Techniek kampt al jaren met een slecht imago en daarom kiezen leerlingen, en vooral hun ouders, liever voor een toekomst in een andere sector. De Techniekdag moet ervoor zorgen dat jongeren vroegtijdig in aanraking komen met techniek, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan.

Techniekdag de Liemers wordt georganiseerd door VNO NCW Midden en Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers. In de projectgroep zitten vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven: Gemeente Montferland, Liemers College/Technoplaza, Symbion,  Installatiewerk Achterhoek Rivierenland, Kremer Installatietechniek,  Welling Bouw|Onderhoud en Kinkelder B.V.

De Techniekdag is voor iedereen gratis toegankelijk en geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De gemeentewerf van de gemeente Montferland is gevestigd aan de Leigraaf 9 in Beek

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!