Technologie onderdeel van Techniekdag de Liemers op zaterdag 26 mei

36 Views

De technische branche verbreedt door digitalisering en robotisering. De Techniekdag haakt daar steeds meer op in. Het logo is daarom veranderd in Techniekdag & Technologie.

De Techniekdag moet ervoor zorgen dat jongeren vroegtijdig in aanraking komen met techniek, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan. Scholen en bedrijven presenteren tijdens de Techniekdag doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met de techniek. Met de toevoeging “& Technologie”  wil de organisatie benadrukken hoe breed deze sector eigenlijk is.

 Bezoekers aan de Techniekdag kunnen o.a. een vogelhuisje timmeren, een muurtje metselen of een band verwisselen. Maar een eigen game maken,  elektrisch snijden als een chirurg of VR-opdrachten uitvoeren is ook mogelijk.

 Techniekdag de Liemers vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 mei van 10.00 tot 16.00 uur in de Markthal in Didam en is voor iedereen gratis toegankelijk.

 Techniekdag de Liemers wordt georganiseerd door VNO NCW Midden en Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers. In de projectgroep zitten vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven: Liemers College/Technoplaza, Symbion, InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland, Kremer Installatietechnieken Welling Bouw|Onderhoud.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).