Tentoonstelling archeologische vondsten uit de Beijenwaard

30 Views

Afgelopen zomer hebben archeologen in opdracht van Rijkswaterstaat onderzoek gedaan in de Beijenwaard bij Spijk. Tijdens het onderzoek zijn loden kogels, enkele munten en sporen van een schans uit de 17e eeuw gevonden. Ook zijn stukjes van een Engelse bommenwerper uit de tweede wereldoorlog opgegraven. De vondsten zijn van maandag 26 november tot zaterdag maandag 10 december te zien in dorpshuis De Spieker in Spijk. Op drie dagen is er een deskundige aanwezig, die een toelichting geeft op het archeologisch onderzoek.

De vondsten zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van het dorpshuis. Daarnaast is er op maandag 26 november van 15.00 tot 20.00 uur een archeoloog aanwezig om te vertellen over de vondsten en vragen te beantwoorden. Ook op maandag 3 en donderdag 6 december is er van 17.00 tot 20.00 uur iemand aanwezig om vragen te beantwoorden. Voor alle bezoekers staat koffie, thee of fris en iets lekkers klaar.

Nieuwe haven

Rijkswaterstaat realiseert in de Beijenwaard bij Spijk een nieuwe overnachtingshaven voor binnenvaartschippers. Hierdoor bevorderen we een vlotte en veilige doorstroming van het scheepvaartverkeer, omdat schippers zich beter aan de wettelijke vaar- en rusttijden kunnen houden. Voordat we de overnachtingshaven kunnen bouwen was archeologisch onderzoek nodig en is de bodem gecontroleerd op niet-gesprongen explosieven.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).