Tentoonstelling Grenzland in kerk van Aerdt

87 Views

De tentoonstelling Grenzland zal tot en met 31 augustus  2018 te zien zijn bij de Kerk van Aerdt.

De beheerder van de kerk, de Plaatselijke Commissie van de SOGK (stichting Oude Gelderse Kerken) zorgt ervoor dat de kerk in juli en augustus elke zondag is geopend van 2 tot 5 uur, de kerk is dan gratis toegankelijk. De expositie worden steeds opgeluisterd door muzikale optredens in allerlei genres. Daarnaast zal de kerk van 27 juli tot en met 1 augustus ook te bezoeken zijn tijdens de Masterclass Concerten.

Grenzland is een reizende tentoonstelling die gaat over 200 jaar Gelderse oostgrens en 200 jaar verbonden zijn. Grenzland  staat stil bij de feestelijke herinnering dat op 1 juni 1816 de enclaves Zevenaar, Duiven, Wehl, Huissen, Malburgen, Hulhuizen, Kekerdom en Leuth bij Nederland gevoegd werden. De tentoonstelling gaat onder andere over de geschiedenis, het dialect, de godsdienst en tradities. De informatie is zowel in het Nederlands als het Duits te lezen en te beluisteren.

De tentoonstelling Grenzland is een initiatief van  Kunstwerk! Liemers Museum, Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg en het Historisch Verband de Liemers, en is te leen bij Kunstwerk! Liemers Museum.

 

Kerk van Aerdt

Kerkweg 26

6913 AK Aerdt

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!