To Church with Dirk and Jetse

20 Views

Doesburg streamt gratis jazzconcert op International Jazz Day

Gasthuiskerk Doesburg heeft samen met Doesburg Jazz als eerste Nederlandse podium een evenement aangemeld voor de 10e International Jazz Day. Pianist Jetse de Jong en accordeonist Dirk Overbeek zijn op vrijdag 30 april vanaf 21.00 uur te zien in een gratis livestream met als titel To Church with Dirk and Jetse.

Accordeonist Dirk Overbeek toont in alles wat hij doet zijn eigen veelzijdigheid en die van zijn instrument. Overbeek speelt uiteenlopende stijlen als Nederlandstalige poëtische pop, Franse chansons en eigen composities. Hij doet dat in wisselende en niet alledaagse bezettingen. Dirk Overbeek is moeilijk in een hokje te plaatsen, maar komt volgens velen juist buiten de lijntjes het beste tot zijn recht.

Pianist Jetse De Jong vond zijn roeping na het horen van de muziek van Fats Domino. De Jong is een groot talent en mengt zijn eigen muzikale ideeën moeiteloos in een eclectische mix van invloeden. Zijn debuutalbum ‘Intercities’ kreeg lovende kritieken. Als niet alledaagse combinatie speelden Overbeek en De Jong al eens samen op het conservatorium in Arnhem. De muzikale klik was er meteen. Op 30 april staan zij garant voor een subtiele afwisseling tussen swingend Braziliaans en veelzijdig eigen werk.

De UNESCO wil met International Jazz Day de aandacht vestigen op de rol die jazzmuziek kan spelen om mensen te verenigen. Jazzpianist en UNESCO-ambassadeur Herbie Hancock is voorzitter van de non-profitorganisatie die de jaarlijkse jazzdag plant en promoot. Gasthuiskerk Doesburg is het culturele hart van Doesburg en organiseert concerten, theatervoorstellingen, open podia, muziekcafés en lezingen. Doesburg Jazz is een jazzfestival in het tweede weekeinde van november met jazzconcerten in een groot aantal muziekstijlen in Hanzestad Doesburg.

Kijk voor meer informatie op gasthuiskerkdoesburg.nl of doesburgjazz.nl of bel 06 34244543.

Vrijdag 30 april, 21.00 uur | Livestream International Jazz Day | Toegang gratis

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!