Tweede editie ‘Digitale Das Groessen Kwis’

66 Views

Groessen maakt zich op voor de tweede ’Digitale Das Groessen Kwis’. Zaterdagavond 16 januari om 20 uur kan iedereen online deelnemen via de Facebookpagina van de stichting Das Groessen. Vorig jaar namen 250 mensen deel en werd de livestream door ongeveer 2000 mensen bekeken, dit jaar hoopt de organisatie wederom op een grote deelname.

De Stichting Das Groessen is bekend vanwege haar manifestatie en dorpsquiz. Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 ontstond spontaan het idee om het dorp te verrassen met een digitale uitvoering van de quiz. Nu in de tweede lockdown gaat de Digitale Das Groessen Kwis op herhaling.

Ook dit keer zit de quiz vol met dorpsvragen, filmpjes, maar ook voldoende algemene vragen zodat mensen van buiten Groessen zich ook kunnen vermaken. Alles komt in de quiz voorbij. Met aandacht voor humor. Zelfs burgemeester Huub Hieltjes heeft vragen ingesproken en diverse oude filmfragmenten komen voorbij.

In de huiskamers kan de quiz worden gevolgd via een livestream op laptop of smart-tv. Met de smartphone kan ieder gezinslid via het systeem Kahoot live zelf de antwoorden geven, waardoor er binnen de huiskamers ook nog eens een familie competitie ontstaat. Regelmatig worden er tussenstanden doorgegeven. Extra leuk is dat Zaal Gieling Groessen een speciale ‘Das Groessen Kwis To Go Borrel Box’ heeft samengesteld die via de website van Zaal Gieling kan worden besteld.

Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de reguliere reguliere Das Groessen Kwis ook door. Die staat zondag 19 juni 2021 op de agenda!

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!