Uitnodiging Bijeenkomst Alzheimer Café 25 april 2023

5 Views

Alzheimer-Café avond over de mogelijkheden van de wijkzorg

 

Veruit de meeste mensen die ondersteuning nodig hebben wonen het liefst zo lang mogelijk thuis. Tijdens het ziekteproces zal veel van de zorg voor iemand met dementie terecht komen bij partners, familieleden en vrienden. In deze periode zullen partners, familie en vrienden in toenemende mate ondersteuning bieden. Dit kan in een later stadium van het ziekteproces steeds zwaarder worden waardoor er veel vragen rondom belastbaarheid van mantelzorg opduiken. Om het thuis wonen zo lang mogelijk te kunnen realiseren is het wenselijk dat wijkverpleging vroegtijdig wordt ingezet zodat men elkaar kan leren kennen en een vertrouwensband kan opbouwen. Die vertrouwensband is belangrijk voor degene met dementie, maar ook voor de mantelzorger om mogelijkheden te kunnen blijven zien. Deze avond krijgt u informatie over welke zorg en ondersteuning er kan worden ingezet, hoe dit wordt gefinancierd en hoe we samen kijken naar wat de persoon met dementie nog wel kan.

 

Ankie, Jacqueline en Miriam, drie wijkverpleegkundigen van STMG en Sensire, zullen u deze avond alles over wijkverpleging en ondersteuning vertellen en wat zij voor iemand met dementie en naasten kunnen betekenen. Er zal voldoende ruimte voor vragen zijn.

 

Deze café-avond vindt plaats op 25 april in Dienstencentrum De Hooge Bongert, Hooge Bongert 3, Zevenaar. De deuren openen om 19.00 uur en de avond start om 19.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!