De verbeelding van het verdronken dorp Leuffen: denk mee!

291 Views

Bijeenkomst op woensdagvond 14 november 2018 in Groessen

Op woensdagavond 14 november 2018 organiseert het Cultuur- en Erfgoedpact Liemers een bijeenkomst in het buurthuis van Groessen over het project ‘Bakens in het Liemerse landschap’. Het project wil de geschiedenis van het verdronken dorp Leuffen tot leven wekken door middel van een kunstwerk. Inwoners en andere betrokken zijn van harte uitgenodigd om op deze avond mee te denken over de invulling van dit kunstwerk.

Het programma start om 20.00 uur met informatie over het project en een interessant mini-college over het verdronken dorp Leuffen. Kunstenaar Alphons ter Avest, die het kunstwerk over Leuffen zal maken, komt zichzelf en zijn werk voorstellen. Daarna worden de aanwezigen uitgenodigd om live hun ideeën te delen door middel van hun smartphone. Aan het einde van de avond wordt er een werkgroep gevormd met belangstellenden.

Bent u erbij?

 

U bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomst over ‘Bakens in het Liemerse landschap’ bij te wonen op woensdag 14 november 2018. Locatie: Dorpshuis Groessen, Sint Isidorusplein 4, 6923 BD Groessen. De zaal van het buurthuis in Groessen is vanaf 19.30 uur geopend voor de inloop met koffie en thee. Aanmelden kan via info@levenindeliemers.nl. Vermeldt u daarbij s.v.p. uw naam en adres.

Over de organisatie

 

Het Cultuur- en Erfgoedpact Liemers is een samenwerking tussen de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. Samen met de provincie Gelderland hebben zij het doel om cultuur, kunst en erfgoed in het gebied een impuls geven. ‘Bakens in het Liemerse lanschap’ is één van de projecten om dit te realiseren. Alle projecten van het Cultuur- en Erfgoedpact zijn te vinden op: http://levenindeliemers.nl/activiteiten.

Programma

Tijdstip

Onderdeel

19.30

Inloop met koffie en thee

20.00

Welkom door wethouder Gemma Tiedink-Koning

20.10

Toelichting ‘Bakens in het Liemerse landschap’ door projectleider Lian van der Zon

20.15

Mini-college over het verdronken dorp Leuffen door waterexpert Erik Laurentzen

20.30

Presentatie door kunstenaar Alphons ter Avest

20.45

Ideeën delen met uw smartphone (Kahoot)

21.00

Toelichting verder verloop van project en start borrel

21.30

Einde bijeenkomst

Locatie: Sint Isidorusplein 4, 6923 BD Groessen

Tijd: 20.00 – 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

Aanmelden via info@levenindeliemers.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!