Loopgroep FRoS (Fun Running on Sunday)

FRoS is ooit ontstaan doordat een aantal hardlopers besloten om samen te gaan trainen voor de Amsterdam marathon in 2008.fros_logo

In het begin was de groep nog anoniem, later tijdens de Halve van Egmond in 2011 is besloten om de groep een naam te geven alsmede samen meer activiteiten te ontwikkelen.

Momenteel wordt er gezamenlijk getraind op zondag, maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag in verschillende niveau samenstelling. Tevens is er een training voor kinderen tot en met 12 jaar op de maandagavond. FRoS streeft er naar om jaarlijks deel te nemen aan een buitenlands hardloop-evenement. Zo zijn er trips geweest t.b.v. de marathons in Marrakech, Berlijn, Istanbul, Keulen en Athene. Vaak reizen partners mee op deze bestemmingen. Momenteel zijn zo’n 70 FRoS’ers die regelmatig in verschillende samenstellingen hardlopen.

Aan deelname voor trainingen worden geen kosten in rekening gebracht. De gediplomeerde hardlooptrainers willen graag het hardlopen voor jong en oud promoten en vooral het plezier in het gezamenlijk hardlopen benadrukken. Meer informatie omtrent o.a. trainingsdagen staan vermeld op de site: www.frosinfo.wordpress.com.

 

 

 

Loopgroep FRoS organiseert ook:

Bert Timmer Memorial Loop: Het jaarlijkse sportieve evenement in de Liemers. Een recreatieve hardloopwedstrijd voor het hele gezin. Zie ook de site: www.btml.nl
Op die dag zijn er, naast hardlopen, verschillende activiteiten en elke editie van de BTML is een goed doel gekoppeld.

Bevrijdingsestafette: In samenwerking met de Gemeente Duiven organiseert FRoS deze jaarlijkse estafette van de nacht van 4 op 5 mei om het bevrijdingsvuur op te halen van Wageningen om naar Duiven te brengen.

Duiven in Vuur en Vlam voor Vrede: FRoS is medeorganisator en organiseert samen met OGTent en Hope XXL de middagactiviteiten op 5 mei in het centrum van Duiven.

Daarnaast neemt FRoS deel aan activiteiten zoals de Koningsspelen en verzorgt clinics voor de Nationale Sportweek voor leerlingen van Basis en Voortgezet Onderwijs.

 

wageningen_5mei2015

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!

Lees de Liemers Helemaal Goed! Courant online