Waakhond ‘Bello’ strijdt tegen criminaliteit

37 Views

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of medewerker van een Liemers bedrijf.

 Naam?

“Leo Haentjes, ik ben surveillant en doe de acquisitie voor Securitas Beveiliging, een bedrijf dat werkt voor Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen de Liemers, beter bekend als ‘waakhond’ Bello. We zorgen voor collectieve beveiliging voor industrieterreinen in Duiven, Zevenaar, Westervoort, Didam Loerbeek en Babberich. Ook verzorgen wij aanvullende diensten zoals alarmopvolging, keyholding, het openen en sluiten van bedrijfspanden, sluitbegeleiding en visitaties.”

Securitas?

“Ons werk houdt in dat wij ’s avonds, ’s nachts en in het weekeind met twee auto’s rondrijden op de industrieterreinen in de Liemers. Hierdoor voorkomen wij veel inbraken en diefstallen. Doordat wij snel ter plaatse kunnen zijn, lukt het ons vaak om de schade te beperken. Ik ben hier gaan werken omdat beveiliging mij ontzettend aanspreekt, vooral deze collectieve beveiliging. In de 21 jaren dat ik hier werk heb ik zowel mooie als minder mooie dingen meegemaakt. We hebben inbrekers vroegtijdig gesignaleerd en na achtervolging aangehouden, maar ik stond ook oog in oog met criminelen. Ik heb zelfs meegemaakt dat mijn dienstauto is geramd door criminelen die willen vluchten.”

Vrije tijd?

“Ik houd van klussen in en rond het huis.”

Liemers?

“Ik werk nu al 21 jaar op deze mooie Liemers bedrijventerreinen.”

Verder?

“Vroeger heb ik wel eens drie inbraken in een nacht meegemaakt, maar die tijd is gelukkig voorbij. Dat is voor een groot deel te danken aan de collectieve beveiliging van Bello. Als mogelijke inbrekers ons zien rijden, bedenken ze zich vaak en verlaten het industrieterrein. Er zijn nu ongeveer 350 bedrijven aangesloten bij Bello en we hopen dan ook dat er daar nog meer bijkomen, want samen staan we sterk.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!