Wereld primeur met de Marinierskapel in Westervoort

388 Views

Ter afsluiting van de jubileumactiviteiten ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van Algemene Muziekvereniging OBK Westervoort geeft de Marinierskapel der Koninklijke Marine op vrijdag 8 april een concert in  Westervoort. Deze kapel behoort tot de beste orkesten in de wereld en zijn de muzikale ambassadeurs van de krijgsmacht.

Het concert begint om 20.00 uur en zal plaatsvinden in de sporthal van Sports Planet De Pals. Kaarten kosten € 10,00 en zijn te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/marinierskapel

Concerten

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de 3 professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Haar belangrijkste taak is om militaire ceremonies en ceremonies voor het Koninklijk Huis muzikaal te begeleiden. Daarnaast geeft de Marinierskapel concerten in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld voor veteranen, educatieve- en benefietdoelen of op uitnodiging van jubilerende verenigingen en organisaties.

Tijdens de concerten toont het orkest haar veelzijdige kant. Deze loopt uiteen van klassiek tot uitgebreide bigband en van intiem ensemble tot een flitsende coverband. Regelmatig werken hier nationale en internationale artiesten aan mee. De marinierskapel is een graag geziene gast in binnen- en buitenland en is ook bekend door de vele platen, CD’s, radio- en tv-optredens en taptoes.

Chef -dirigent

De kapel staat onder leiding van chef-dirigent Arjan Tiens. Hij studeerde met de hoogste onderscheiding af op de instrumenten viool en altviool aan het Utrechts Conservatorium. Arjan Tiens is ook regelmatig te gast bij internationale klassieke orkesten en operahuize. Verder is hij als hoofdvakdocent orkestdirectie verbonden aan het Conservatorium van Maastricht

Solisten

Speciaal voor het concert in Westervoort neemt de Marinierskapel 2 solisten mee. Saxofonist Arno Bornkamp brengt in Westervoort de wereld primeur op alt-saxofoon van ‘Concerto for alto saxophone and band’ van Keith Moss (www.arnobornkamp.nl).

De 2de solist is zanger Dennis van Aarsen. Dennis is de winnaar van het negende  seizoen van ‘The voice of Holland’ (2019). In 2020 won hij met zijn debuutalbum ‘Forever You’ de Edison Jazzism Publieksprijs. (Dennis van Aarssen – Wikipedia).

Foto John van Helvert- Van Ghentkazerne.

1 Comment

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!