Wethouder Carla Koers stopt direct

66 Views

Carla Koers van CDA heeft besloten om per direct haar functie als wethouder in Zevenaar te beëindigen. Het wethouderschap kost veel energie en gaat ten koste van haar gezondheid. Dat heeft
haar doen besluiten om niet langer te wachten op haar opvolger.

Al voor de gemeenteraadsverkiezingen eerder dit jaar gaf Carla Koers aan zich niet meer verkiesbaar te willen stellen. Zij wilde gaan genieten van haar pensioen. De vorming van een nieuwe coalitie laat langer op zich wachten dan in eerste instantie gedacht. Het wethouderschap vergt veel energie. Tot mei had de wethouder haar periode vol willen maken, maar er staat nog geen nieuwe college klaar om aan te treden. ‘Het kost mij teveel moeite om nog optimaal te kunnen functioneren. Het wethouderschap doe ik met mijn hart en mijn hoofd, maar op dit moment gaat het ten koste van mijn gezondheid’, zegt Carla Koers.

Carla Koers: ‘Met plezier kijk ik terug op mijn periode als wethouder en de warme contacten die ik had met inwoners, ondernemers en instellingen van de gemeente Zevenaar. Samen hebben we veel goede dingen voor de gemeente en haar inwoners kunnen realiseren.’

Al in januari 2018 trad Carla Koers aan als wethouder vanwege de herindeling tussen de voormalige gemeente Rijnwaarden en de oude gemeente Zevenaar. Het was een roerige tijd. Na een politieke carrière van bijna 14 jaar vertrekt wethouder Carla Koers uit het politieke landschap van Zevenaar. Zij gaat genieten van haar pensioen.

Tot het aantreden van een nieuw college van burgemeester en wethouders nemen de andere wethouders haar taken waar. Op een later moment neemt zij samen met de huidige wethouders op een gepaste manier afscheid.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!